Į Klaipėdos gėlynus įsisuko ilgapirščiai

Pajūryje atšilus orams Klaipėdoje pavasarines gėles pradėję sodinti

Klaipėdoje našlaitėmis apsodinti gėlynai pradėjo retėti<br>A.Ziabkaus nuotr.
Klaipėdoje našlaitėmis apsodinti gėlynai pradėjo retėti<br>A.Ziabkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Apr 23, 2015, 10:50 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 3:29 AM

Nuo balandžio pradžios įvariaspalvėmis našlaitėmis didelius vazonus ir klombas apsodinusiai miesto apželdinimo įmonei „Klaipėdos želdiniai“ papildomai jau teko užsakyti apie 200 našlaičių sodinukų, kuriuos jau išrovė ilgapirščiai.

„Tai miesto savivaldybei kainuos palyginti nedaug – apie 100 eurų. Todėl ir dėl gėlių vagysčių į policiją kreiptis nesiryžome.

Tokia tendencija kelia nerimą. Pernai gėlių vagystės iš viešųjų miesto vietų buvo gerokai apmažėjusios ir buvome pradėję džiaugtis, kad miestiečiai darosi sąmoningesni, tačiau, matyt, pasidžiaugėme per anksti“, – sakė Klaipėdos savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Ji pastebėjo, kad šiemet ilgapirščiai labiausiai vertina mėlynos spalvos našlaites, nes jų dingo daugiausiai. Skyriaus vadovė neatmeta, kad jas gali vogti vienas piktadarys, kuris būtent šios spalvos našlaitėmis siekia apsodinti savo kiemą arba artimųjų kapus.

I.Šakalienė baiminasi, kad vagys gali pradėti siaubti ir gegužės pabaigoje ruošiamas sodinti vasarines gėles: surfinijas, pelergonijas, spriges, begonijas, bijūnus. Už 75,3 tūkst. eurų užsakytomis vasarinėmis gėlėmis mieste ruošiamąsi apsodinti klombas ir gėlynus, kurių bendras plotas siekia beveik 5 tūkst. kvadratinių metrų.

Be to, miestas bus papuoštas 85 pastatomis gėlinėmis, 204 pakabinamais loveliais, 15 erdvinių gėlių kompozicijų.

„Būtų gaila, jei miesto gėlynai bus niokojami ir vasarą. Ankstesniais metais per sezoną būdavo pavagiama gėlių už daugiau nei tūkstantį eurų. Apie šias vagystes esame ne kartą pranešę ir policijai, tačiau pareigūnams ilgapirščių taip nė karto ir nebuvo pavykę sučiupti“, – apgailestavo I.Šakalienė.

Vienais metais „Klaipėdos želdinių“ darbuotojai buvo pastebėję turguje panašias į mieste sodinamas gėles pardavinėjančią močiutę, tačiau įrodyti, kad šios gėlės vogtos yra neįmanoma.

„Lieka tikėtis, kad vogtos gėlės bent lieka Klaipėdoje ir papuošia nors mūsų miesto privačias valdas“, – juokais pasiguodė savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vadovė. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.