Įtariamam buvusiam teisėjui skirta psichiatrinė ekspertizė

Panevėžio apygardos teismas

Piktnaudžiavimu įtariamam buvusiam teisėjui skirta psichiatrinė ekspertizė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Piktnaudžiavimu įtariamam buvusiam teisėjui skirta psichiatrinė ekspertizė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 23, 2015, 6:08 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 2:14 AM

Kaip BNS sakė teismo atstovė spaudai Jolita Gudelienė, prašymą dėl tokios ekspertizės praėjusią savaitę pateikė kaltinamojo gynėjas. Teismas šį prašymą patenkino.

Pernai buvo baigta baudžiamoji byla, kurioje, remiantis Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnų surinktais įrodymais, eksteisėjui buvo pareikšti įtarimai.

STT duomenimis, V.Butvilas, galbūt siekdamas asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir prašė Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario paveikti atsakingus asmenis, kad pažeidžiant teisės aktų reikalavimus būtų įrengtas įvažiavimas į namo, kuriame jis gyvena, kiemą.

„Siekdamas, kad prašomi veiksmai būtų atlikti, V. Butvilas, kaip įtariama, priėmė Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario interesams palankų neteisėtą sprendimą vienoje civilinėje byloje“, – teigė STT ir prokuratūra.

Baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir jį organizavęs Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Šiaulių apygardos teismui perdavė praėjusią savaitę.

Teisėjas iš pareigų atleistas 2013 metų gegužę dėl sveikatos būklės. Teisėjų taryba, gavusi prezidentės dekretą dėl patarimo atleisti V.Butvilą dėl sveikatos būklės, šiam siūlymui pritarė. Sprendimas priimtas atsižvelgus į Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centro išvadą. Prieš tai jo įgaliojimai buvo sustabdyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.