Pasijutęs apgautas lietuvio kirgizas griebėsi peilio

Į Lietuvą pirkti automobilio atvažiavęs kirgizas liko ne tik be jo, bet ir be sumokėto avanso. Jis dar priverstas aiškintis policijoje, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl savavaldžiavimo.

Peiliu grasinusiam kirgizui policija iškėlė baudžiamąją bylą už savavaldžiavimą ir parai uždarė į areštinę.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Peiliu grasinusiam kirgizui policija iškėlė baudžiamąją bylą už savavaldžiavimą ir parai uždarė į areštinę.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Apr 23, 2015, 7:53 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 3:43 AM

Gavę pranešimą, kad grasindamas peiliu Grobštų kaimo (Klaipėdos r.) 58 metų gyventojui svečias iš Kirgizijos pagrobė pinigus, į įvykio vietą atskubėję policininkai nustebo išvydę jų laukiantį „plėšiką“.

Paaiškėjo, kad istorija, į kurią pateko praėjusią savaitę į Lietuvą pirkti automobilio atvykęs kirgizas, daug painesnė.

Automobiliais prekiaujantis 50-metis užsienietis praėjusį rudenį internete aptiko jį sudominusį skelbimą apie parduodamą krovininį „Renault Magnum“.

Už jį Klaipėdos rajono gyventojas prašė 9,5 tūkst. eurų.

Po keletą mėnesių trukusių derybų telefonu kirgizas už norimą pirkti automobilį jo savininkui per tris kartus pervedė 3 tūkst. eurų avansą.

Praėjusią savaitę kirgizas su likusiais pinigais atvažiavo į Lietuvą. Tačiau jis neteko žado sužinojęs, kad prieš kelias dienas „Renault Magnum“ jau parduotas kitam.

Lietuvis apkaltino užsienietį, kad tas neatvykęs sutartu laiku, dėl to jis buvo priverstas automobilį parduoti gerokai pigiau – už 6 tūkst. eurų.

Maža to, kirgizas išgirdo, kad nebeatgaus ir automobilio savininkui sumokėto 3 tūkst. eurų avanso, nes Klaipėdos rajono gyventojas tokia suma įvertino patirtą žalą.

Matydamas, kad geruoju susitarti su lietuviu nepavyks, įsiutęs kirgizas pagriebė savininko namuose pastebėtą peilį ir juo grasindamas pareikalavo savo pinigų.

Išsigandęs šeimininkas svečiui atidavė savo piniginę, kurioje buvo 375 eurai, 115 Jungtinės Karalystės svarų sterlingų ir 20 Lenkijos zlotų.

Išvažiavęs iš Grobštų kaimo kirgizas netrukus atvėso ir supratęs, kad pasielgė negerai, sugrįžo pas mašinos pardavėją.

Sužinojęs, kad lietuvis jau yra iškvietęs policiją, savo teisumu įsitikinęs užsienietis panoro sulaukti pareigūnų.

Svečias tvirtino, kad pas lietuvį pirkti mašinos atvyko sutartą dieną, bet to negalįs įrodyti, nes viskas buvo aptariama žodžiu.

Peiliu grasinusiam kirgizui policija iškėlė baudžiamąją bylą už savavaldžiavimą ir parai uždarė į areštinę.

Paaiškėjus visoms įvykio aplinkybėms kirgizas buvo išleistas į laisvę. Kol nebaigtas ikiteisminis tyrimas, iš jo atimti asmens dokumentai. Kirgizui netrukus baigsis vizos galiojimo laikas, todėl policija suskubo šioje istorijoje padėti tašką.

Greičiausiai prokuratūra šį ikiteisminį tyrimą nutrauks, o automobilio pardavėjui ir kirgizui ginčą dėl negrąžinamo avanso pasiūlys spręsti civiline tvarka.

Manoma, kad kirgizo ieškinys bus patenkintas, nes jis gali įrodyti, jog už perkamą automobilį per banką pervedė pinigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.