Vagys įžūlėja – negąsdina nei vieša vieta, nei paros metas

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnai, reaguodami į gautą informaciją apie vagystes, operatyviai išaiškino nusikalstamas veikas įvykdžiusius asmenis.

Policija teigia, kad vagys įžūlėja – negąsdina nei vieša vieta, nei paros metas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija teigia, kad vagys įžūlėja – negąsdina nei vieša vieta, nei paros metas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2015, 6:21 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:56 AM

Kaip praneša Tauragės apskrities VPK, trečiadienį apie 12 val. prie pastato, esančio Šilutėje, Tilžės g. nepilnametis vaikinas (gim. 1999 m.) mėgino iš 46-erių metų moters pavogti rankinę.

Nors rankinėje ir buvo vertingų daiktų – 100 eurų vertės mobiliojo ryšio telefonas bei 1 tūkst. eurų, tačiau nepilnamečiui nepavyko įgyvendinti savo užmojų. Pareigūnai operatyviai sureagavo į iškvietimą ir vaikiną sulaikė.

Jaunuoliui už pasikėsinimą viešoje vietoje pavogti svetimą turtą gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Tą pačią dieną buvo registruota dar viena vagystė, įvykusi anksčiau. Pirmadienį, apie 17 val. iš vyro (gim. 1986 m.) bendrabučio, esančio Šilutėje, Cintjoniškių g., laiptinėje kitas 23 metų vaikinas iš nukentėjusiojo rankų atėmė mobiliojo ryšio telefoną „Nokia C3“. Nors įtariamojo sulaikyti nepavyko, jis pareigūnams yra žinomas, todėl tikėtina, kad greitu metu jam teks atsakyti už įvykdytą nusikalstamą veiką.

Įstatymai numato, kad tas, kas atvirai pagrobė svetimą turtą arba pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, ryšių kabelių kanalų sistemą, saugyklą ar saugomą teritoriją, arba viešoje vietoje pagrobė svetimą turtą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) arba automobilį, arba pagrobė strateginę ar svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.