Kontrabandininkų planus sugriovė Neries srovė

Kontrabandininkai iš Baltarusijos į Nerį nuleido cigarečių krovinį tikėdamiesi, kad jį Lietuvos pusėje išvilks jų bendrininkai. Rūkalus iš upės teko traukti abiejų šalių pasieniečiams. Didžiąją dalį krovinio srovė atnešė atgal į Baltarusiją, o kontrabandininkus išbaidė VSAT pareigūnai.

Kontrabandininkų planus sugriovė Neries srovė.<br>VSAT archyvo nuotr.
Kontrabandininkų planus sugriovė Neries srovė.<br>VSAT archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2015, 2:12 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:38 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį ties Švenčionių rajono Šukeliškių kaimu patruliavę VSAT Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pareigūnai Neries pakrantėje pastebėjo tris įtartinus asmenis. Dar vienas asmuo buvo užfiksuotas Baltarusijos krante. Visi jie netrukus pasišalino į savo šalių teritorijas toliau nuo Neries, kurios viduriu čia eina dviejų valstybių siena.

Netrukus Lietuvos pasieniečiai pastebėjo upe plaukiančius 8 ryšulius. 2 iš jų pagavusi srovė nunešė Lietuvos kranto link, likusius – į Baltarusijos pusę. Apie tai VSAT pareigūnai pranešė kolegoms iš Smurgainių pasienio grupės, kurie krovinį savo krante netrukus ištraukė. Pavoverės užkardos pasieniečiai taip pat išgriebė iš upės du ryšulius. Paaiškėjo, kad juose buvo tūkstantis pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl neteisėto akcizais apmokestinamomų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Neabejojama, kad rūkalų krovinį kontrabandininkai į upę paleido Baltarusijos krante tikėdamiesi, kad srovė cigaretes nuneš į Lietuvos pusę. Čia kontrabanda turėjo būti ištraukta iš vandens ir nešikų kuo skubiau nugabenta į Lietuvos gilumą.

Prieš Neriai įtekant į Lietuvą upės viduriu apie 7 kilometrus eina šalies siena su Baltarusija. Tokių bandymų šiame ruože plukdyti kontrabandinius krovinius į Lietuvą čia pasitaiko neretai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.