Pasieniečiai sulaikė Portugalijoje pavogtą puspriekabę

Lavoriškių punkte VSAT pareigūnai sulaikė daugiau nei septynerius metus Portugalijos teisėsaugininkų ieškotą vogtą puspriekabę. Ji buvo prikabinta prie vilkiko, kurio vairuotojas kirgizas į Lietuvą vežė metalo krovinį.

Lavoriškių punkte pasieniečiai sulaikė Portugalijoje pavogtą puspriekabę.<br>VSAT nuotr.
Lavoriškių punkte pasieniečiai sulaikė Portugalijoje pavogtą puspriekabę.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2015, 2:14 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:38 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai Lavoriškių punkte tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos važiavusį vilkiką „Renault Magnum“ su puspriekabe „Lecitrailer“, pažymėtus kirgiziškais registracijos numeriais. Vairuotojas, 31 metų kirgizas, pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei vilkiko dokumentus.

Puspriekabės duomenis informacinėse bazėse tikrinę VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad ji kaip vogta yra ieškoma Portugalijoje. Šios šalies teisėsaugininkai transporto priemonės paiešką paskelbė dar 2008-ųjų kovą.

VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Į Lavoriškių punkte esantį muitinės sandėlį iškrovus puspriekabėje gabentą metalo krovinį, ji saugoma Vilniaus rinktinėje. Vairuotojui po apklausos leista vykti vilkiku.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 56, įtariama, vogtus automobilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.