Rusas cigaretes slėpė degalų bake

Penktadienį Kybartų kelio poste muitinės pareigūnams su kontrabandinėmis cigaretėmis įkliuvo Rusijos pilietis.

Rusas cigaretes slėpė degalų bake.<br>Muitinės nuotr.
Rusas cigaretes slėpė degalų bake.<br>Muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-24 17:50, atnaujinta 2018-01-05 23:50

Kaip rašoma muitinės pranešime, ryte, apie 7 val. 30 min., į Kybartų kelio postą lengvuoju automobiliu „Honda Stream“ iš Kaliningrado srities atvyko Rusijos pilietis S.B. Bandydamas suklaidinti muitinės pareigūnus, vyriškis žodžiu deklaravo gabenantis tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių – 2 pakelius cigarečių.

Tačiau muitininkai, turėdami Muitinės kriminalinės tarnybos informacijos, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos neteisėtos prekės, automobilį nutarė patikrinti detaliau.

Būdamas tikras, kad muitinės pareigūnai automobilyje įrengtos slėptuvės nesuras, pilietis S.B. tikrinimo metu elgėsi ramiai ir tikino nieko neleistino nevežantis. Tačiau muitininkai, pasitelkę į pagalbą mobiliąją rentgeno kontrolės sistemą ir panaudoję specialiąsias tikrinimo priemones, automobilio degalų bake aptiko profesionaliai įrengtą slėptuvę, kurioje nuo muitinės kontrolės buvo slepiami 54 blokai (540 pakelių) kontrabandinių cigarečių „Golden Gate“ be banderolių.

Sulaikytų cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 1,3 tūkst. eurų.

Už rūkalų kontrabandą Rusijos piliečiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Vyriškiui gresia piniginė bauda, taip pat tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.