Teismas patvirtino nuosprendį pėsčiąją suvažinėjusiam vyrui

Vilniaus apygardos teismas

Teismas paliko galioti nuosprendį pėsčiąją mirtinai sužalojusiam vairuotojui.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Teismas paliko galioti nuosprendį pėsčiąją mirtinai sužalojusiam vairuotojui.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 24, 2015, 7:12 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 11:31 PM

Teisėjų kolegija, atsižvelgdama į teismų praktiką ir į tai, kad nuteistasis I.Volbikas dirba draudimo brokeriu, sutrumpino baudžiamosios poveikio priemonės laiką nuo trejų iki dvejų metų, pranešė teismo atstovė spaudai.

23 metų studentę pražudęs vyras apeliaciniu skundu prašė neskirti jam paskirtos realios laisvės atėmimo bausmės ir neatimti iš jo vairuotojo pažymėjimo bei sumažinti iš jo nukentėjusiesiems priteistą neturtinę žalą.

Eismo nelaimė įvyko 2013 metų spalio 4 dieną Vilniuje, P.Lukšio gatvėje, kai I.Volbikas nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir sunkiai sužalojo į paskaitas skubėjusią G.J.K. Mergina nuo patirtų sužalojimų tą pačią dieną mirė Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje.

Ekspertai nustatė, kad I.Volbikas viršijo greitį – vietoj leistino 50 kilometrų per valandą greičiu važiavo 62 kilometrų per valandą greičiu ir per vėlai pastebėjo iš dešinės pusės į kairę pėsčiųjų perėjoje ėjusią G.J.K.

Teismas atkreipė dėmesį, kad vairuotojas administracine tvarka dėl greičio viršijimo yra baustas tris kartus.

Nuteistojo apeliacinį skundą nagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas konstatavo, kad pernai spalį pirmosios instancijos teismas pagrįstai nustatė, jog pagrindinė eismo įvykio priežastis – neatsargūs nuteistojo veiksmai. Teisėjų kolegija padarė išvadą, kad pagal teismų nustatytas aplinkybes priežastinis ryšys dėl eismo įvykio konstatuotas teisingai, nuteistojo kaltė pagrįsta bylos įrodymų visuma, esminių Baudžiamojo kodekso pažeidimų nenustatyta, o baudžiamasis įstatymas pritaikytas tinkamai.

I.Volbikas merginos nukentėjusiems turės atlyginti pirmos instancijos teismo priteistą daugiau nei 4 tūkst. eurų turtinę ir daugiau nei 57 tūkst. eurų neturtinę žalą.

„Teisėjų kolegija konstatuoja, kad pagal byloje nustatytas aplinkybes Vilniaus miesto apylinkės teismas, priteisdamas iš kaltinamojo nukentėjusiųjų naudai neturtinės žalos dydį, vadovavosi tiek byloje nustatytomis aplinkybėmis bei formuojama teismų praktika“, – rašoma teismo pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.