Už sąvadavimą nuteistai M.Kulikauskaitei – bausmė pagrįsta

Lietuvos apeliacinis teismas

Už sąvadavimą nuteistai M.Kulikauskaitei laisvės atėmimo bausmė neskirta pagrįstai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Už sąvadavimą nuteistai M.Kulikauskaitei laisvės atėmimo bausmė neskirta pagrįstai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 24, 2015, 11:22 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:10 AM

Teisėjų kolegija nustatė, kad Vilniaus apygardos teismas (VAT) bylą dėl sąvadavimo ir organizavimo prostitucijai išnagrinėjo nešališkai ir išsamiai, teisingai įvertino įrodymus, paskyrė visiškai teisingą bausmę bei pagrįstai išteisino moterį dėl dalies kaltinimų.

Šį nuosprendį skundusi Vilniaus apygardos prokuratūra prašė teismo M.Kulikauskaitę pripažinti kalta dėl nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimo ir paskirti jai realią pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmę.

Apeliacinės instancijos teismas pabrėžė, kad M.Kulikauskaitė tikrai sąvadavo, organizavo ir pelnėsi iš kito asmens prostitucijos, tačiau pagrįstai buvo išteisinta dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, nes nepadarytas šis nusikaltimas nenustačius tiesioginės tyčios realizuoti neteisėtais būdais gautą turtą. Šio sprendimo motyvus, anot nutartį skelbusio teisėjo, labai išsamiai išanalizavo ir nuosprendyje išdėstė pirmosios instancijos teismas.

Kaip pranešė teismas, prokuroro skundas atmestas, nekeičiama moteriai paskirta bausmė – laisvės atėmimas dvejiem metams, bausmės vykdymą atidedant pusantrų metų. Nuteistoji įpareigota dirbti.

Apeliacinio teismo nuomone, moteriai paskirta bausmė yra visiškai adekvati ir nustatyta atsižvelgiant į įvairias aplinkybes – tai, kad ji anksčiau neteista, nusikalstamos veikos padarytos seniai, ji viena augina mažametį vaiką, todėl galima daryti išvadą, kad bausmės tikslai bus pasiekti ir neskiriant moteriai realaus laisvės atėmimo.

Apeliacinį skundą pateikusi M.Kulikauskaitė manė, kad jai paskirta neteisinga bausmė ir prašė švelninti jai paskirtą bausmę, o taip pat panaikinti nuosprendžio dalį dėl 26 090 litų (7 556 eurų konfiskavimo. Nuteistosios apeliacinis skundas taip pat buvo atmestas.

Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.