Kamuolinius prie teismo Kaune pasitiko verkiantys kūdikiai

Kriminalistai smogė Kauno Kamuolinių nusikalstamai grupuotei, prieš vidurdienį į Kauno apylinkės teismą atvesdinti keli su ja siejami įtariamieji, prašoma leidimo juos suimti. Priešpiet kaukėti pareigūnai atvesdino tris vyriškius, tačiau suėmimai tęsis ir po pietų.

Kamuoliniai atvesdinti į Kauno apylinkės teismą, kur leista juos suimti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kamuoliniai atvesdinti į Kauno apylinkės teismą, kur leista juos suimti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2015-04-26 13:56, atnaujinta 2018-01-05 20:51

Prie teismo durų atvyko trys jaunos moterys su verkiančiais kūdikiais ant rankų – tai sulaikytųjų draugės ir žmonos. Joms pavyko persimesti keliais žodžiais su artimaisiais, kurie vilkėjo sportinius drabužius, o ėjo antrankiais surakintomis rankomis.

Kelis mėnesius trukusios operacijos atomazga įvyko penktadienį R. ir S.Samulevičių gatvėje, kai praeivių bei vietos gyventojų akivaizdoje civilių drabužiais vilkintys kriminalistai, talkinant uniformuotiems patruliams, sulaikė kelis vyrus.

Vienas jų, net išgirdęs perspėjamuosius šūvius bei raginimus stoti, bėgo toliau. Sučiuptas policijos pareigūnų ir pargriautas ant žemės – aršiai priešinosi.

Dėl grumtynių metu patirtų sužalojimų, lydint policijos pareigūnams, sulaikytasis greitosios pagalbos automobiliu nuvežtas į Kauno klinikas, o suteikus pagalbą sugrąžintas į areštinę. Ant kauniečio veido ir kūno matyti sužalojimai.

„Sulaikytieji kaltinami sunkiais ir labai sunkiais nusikaltimais“, – lrytas.lt kalbėjo tyrimui artimas šaltinis. Vyriškiams įtarimai pareikšti net keliuose nusikalstamos veiklos epizoduose. Kai kurie kauniečiai anksčiau buvo minimi narkotinių medžiagų platinimo bylose. Tarp jų – daugiau kaip dešimtmetį pareigūnams žinomas 36 metų Mindaugas Ališauskas.

Pasak to paties šaltinio, apie daugelį su šiais vyrais siejamų nusikaltimų lig šiol viešai nieko nebuvo žinoma, tačiau kaltinimai jiems skamba grėsmingai, o pareigūnai mano surinkę pakankamai vyriškių kaltės įrodymų.

Turimais duomenimis, mažiausiai trys įtariamieji susiję su Kamuolinių nusikalstamos grupuotės vadeivomis, likusieji – jaunosios kartos atstovai.

Kauniečiai ilgą laiką buvo stebimi, o juos sulaikyti nuspręsta, kai įvykiai pasisuko netikėta linkme. Kamuoliniai tuo metu buvo susitikę aptarti reikalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.