S.Rakauskaitės giminaičius pribloškė Š.Žemaičio artimųjų žinutė

„Susitvarkyk šiukšlyną prie Šarūno namų“, – tokią SMS žinutę iš Šarūno Žemaičio artimųjų gavo žiauriai nužudytos Samantos Rakauskaitės pusseserė Inga Kriščiūnaitė. Gedinti moteris liko priblokšta.

Š.Žemaitis suimtas trims mėnesiams.<br>G.Šiupario nuotr.
Š.Žemaitis suimtas trims mėnesiams.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 26, 2015, 11:47 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 9:04 PM

Po kraupių įvykių S.Rakauskaitės artimieji ir draugai prie jos ir Š.Žemaičio namų kelias dienas degino žvakes, vis atnešdavo gėlių, tačiau nesitikėjo, kad toks jų pagarbos ženklas gali supykdyti nužudymu įtariamo Šarūno giminaičius.

„Šiandien gavau žinutę, kad susitvarkyčiau šiukšlyną prie Šarūno namų, kurį aš padariau: gėlytes, žvakutes ir t.t. Aš ten tikrai sutvarkysiu, tik norėčiau Šarūno artimųjų paklausti, kada ir kaip jie susitvarkys savo sąžinės šiukšlyną?“ – rašo savo „Facebook“ paskyroje S.Rakauskaitės pusseserė.

Už grotų gali praleisti visą gyvenimą

Vos prieš porą savaičių Linkuvoje (Pakruojo r.) tik artimųjų ir savo pažįstamų ratui žinomas 22 metų Š.Žemaitis netruko išgarsėti visoje šalyje.

Dėl mįslingai dingusios gyvenimo draugės 21 metų S.Rakauskaitės prieš televizijos kameras sielvartaujantį vaidinęs vyras nesugebėjo įtikinti ne tik prapuolusios moters paiešką pradėjusių kriminalistų bei dingusiosios artimųjų, bet ir iš žiniasklaidos pranešimų šiuos įvykius sekusių pašalinių žmonių.

Paties susikurtose versijose painiotis ėmęs vaikinas galiausiai palūžo, prisipažino nužudęs savo gyvenimo draugę ir pasakė, kur paslėpė aukos kūną. Per apklausą ištartus žodžius Š.Žemaitis patvirtino ir per įvykio vietoje surengtą parodymų patikrinimą.

Balandžio 17 dieną sulaikytas, o jau kitą dieną trims mėnesiams suimtas Š.Žemaitis sulaukė dar vieno kriminalistų smūgio – balandžio 21-ąją jam buvo pareikšti įtarimai ir dėl Linkuvos gimnazijos sargo 66 metų Algimanto Palkaus nužudymo.

Jei šie įtarimai pasitvirtins, Linkuvos budeliu pramintas Š.Žemaitis gali likti už grotų visam gyvenimui. Už dvi tyčines žmogžudystes jam grėstų įkalinimas iki gyvos galvos.

Kodėl smulkus vagis iš Linkuvos virto negailestingu budeliu? Apie tai skaitykite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas