Kontrabandą gabenęs vyras dengėsi diplomatinėmis privilegijomis

Sekmadienį Medininkų kelio poste sulaikyta vienos Europos Sąjungos šalies ambasados diplomatiniame automobilyje gabenta cigarečių kontrabanda. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kontrabandą gabenęs vyras dangstėsi diplomatinėmis privilegijomis.<br>Muitinės nuotr.
Kontrabandą gabenęs vyras dangstėsi diplomatinėmis privilegijomis.<br>Muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2015, 3:07 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 6:17 PM

Kaip rašoma Vilniaus teritorinės muitinės pranešime, sekmadienio vakarą iš Baltarusijos į Medininkų kelio postą atvyko vienai Europos Sąjungos šalies ambasadai Baltarusijoje priklausantis automobilis „Audi“ su diplomatiniais numeriais. Kilus įtarimams, muitinės pareigūnai vairuotojo paprašė parodyti, kokios prekės yra vežamos.

Pilietis D.V. atidarė „Audi“ bagažinę, tačiau, dengdamasis diplomatine neliečiamybe, joje buvusių daiktų, kurie buvo uždengti audeklu, tikrinti neleido ir bagažinę iškart uždarė. Muitinės pareigūnams vyras neleido patikrinti ir asmeninių daiktų.

Dėl įvykio iškviestas šalies ambasados atstovas, kuriam atvykus buvo gautas leidimas automobilį patikrinti. Peršvietus automobilį mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, įtarimai pasitvirtino – nustatyta, kad gabenamos nedeklaruotos prekės.

Pasirodo, automobilyje slėpta 12 dėžių „Winston Blue“ cigarečių. Didžioji jų dalis slėpta bagažinėje po audeklu, likusios išslapstytos lagaminuose ir kelioniniuose krepšiuose. Preliminari aptiktų cigarečių vertė – 14 tūkst. 400 eurų. Neteisėtai gabenti tabako gaminiai sulaikyti.

Piliečiui D.V. surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas už muitinės pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą, o Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis bei pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką.

Automobilis perduotas ambasados atstovams, o vairuotojas paleistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.