Aktorius Petras Dimša kartoja: avarijos nepadariau

Vilniaus apygardos teismas (VAT) pradėjo nagrinėti už tragišką avariją

P.Dimšos teismas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
P.Dimšos teismas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Apr 28, 2015, 10:32 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 4:26 PM

Vilniaus miesto apylinkės teismas kovo 3-iąją nusprendė, kad 76 metų aktorius bausmę turės atlikti atvirojoje kolonijoje. P.Dimša nuo pat tyrimo pradžios neigė savo kaltę.

Teismas nustatė, kad 2013 metų liepos 17 dieną, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, aktorius vairavo automobilį „Volkswagen Polo“, važiuodamas Oslo gatve nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir partrenkė 24 metų dviratininką Šarūną Surblį. Vestuvėms besiruošiantis jaunuolis po dešimties dienų mirė ligoninėje.

Praėjus dviems valandoms po avarijos, P.Dimšai buvo nustatytas 1.67 promilės alkoholio. Aktorius tikino, jog po įvykio dėl širdies rimto sutrikimų jis išgėrė gudobelių ekstrakto.

P.Dimša VAT prašė jį visiškai išteisinti. Aktorius įsitikinęs, kad bylą nagrinėjęs teismas neįsigilino į įvykio aplinkybes, neleido iškviesti jo pageidautų liudytojų bei ekspertų.

Skunde teigiama, jog apylinkės teismo nuosprendis remiasi tik policininkų ir kai kurių liudytojų parodymais. „Tai – tik jų vaizduotės vaisius“, – apie jam nepalankių liudytojų parodymus savo skunde pasisakė P.Dimša.

Už avariją nuteisto aktoriaus skunde teigiama, jog jis negalėjo mirtinai sužaloti dviratininko. „Ant jo automobilio neliko apgadinimų, o ant apšvietimo stulpo esantis numeris apsisuko 180 laipsnių kampu. Kaip tai įmanoma?“, – kalbėjo P.Dimšos advokatas Jonas Skruzdys.

Prokuroras Egidijus Motiejūnas paaiškino, jog stulpo pasisukimas su šia avarija neturi nieko bendro. Ekspertai yra nustatę, jog jo numeris nusisuko dar prieš šią eismo nelaimę.

Aktorius ir jo advokatas teismą bando įtikinti, jog dėl nelaimės kaltas ir pats dviratininkas. Esą jo dviratis buvo sportinis, be atšvaitų, be stabdžių ir tokiu dviračiu važinėti miesto gatvėmis negalima.

„Nesąmonė“, – sakė patyrusio dviratininko Š.Surblio motina Eglė Surblienė. Ji įsitikinusi, jog P.Dimšos prašymai – tik bandymas vilkinti bylą ir gaišinti teismo laiką: „Teismas ją nagrinėjo septynis mėnesius. Negi teismai daugiau neturi ką veikti“.

Naujos ekspertizėms prieštaravo ir prokuroras, ir nukentėjusieji. Ar jos bus skirtos, VAT nuspręs po trijų savaičių.

Aktorius priekaištavo ir dėl per didelių ieškinių. Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė, kad žuvusiojo tėvams jis turi sumokėti 80 tūkstančių eurų, o jo sužadėtinei Gabijai Špokaitei – 25 tūkstančius eurų. P.Dimšos advokatas tvirtino, kad aktorius G.Špokaitei visai neturi atlyginti žalos, nes to gali reikalauti tik šeimos nariai. Ši jaunų vilniečių pora susituokti nespėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.