Girtas vairuotojas įkliuvo po pietų grįžtantiems pareigūnams

Antradienį Kaune labai nepasisekė smarkiai įkaušusiam vairuotojui, kuris pats pasivijo po pietų į darbo vietą ramiai riedėjusius pareigūnus.

Pareigūnai užblokavo kelią girtam kauniečiui.<br>Kauno AVPK nuotr.
Pareigūnai užblokavo kelią girtam kauniečiui.<br>Kauno AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 28, 2015, 4:03 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 2:44 PM

Apie 13 valandą Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai po pietų važiavo asmeniniu automobiliu. Ties Savanorių prospekto ir K. Petrausko gatvės sankryža jie pastebėjo stipriai vinguriuojantį ir vis prisivejantį automobilį „Honda Accord“, kuris keletą kartų vos neatsitrenkė į pareigūno vairuojamą automobilį.

Kilus įtarimui, pareigūnai persirikiavo į antrą eismo juostą ir leido įtarimą sukėlusiam „Honda Accord“ vairuotojui privažiuoti šalia. Pažvelgus iš arčiau nekilo abejonių, kad vairuotojas yra neblaivus.

Kadangi degė raudonas šviesoforo signalas, šalia vairuotojo sėdėjęs pareigūnas išlipo ir per atvirą vairuotojo langą iš užvedimo spynelės ištraukė raktelius. Tuo tarpu kitas pareigūnas savo automobiliu „Honda Accord“ užkirto kelią.

Pareigūnams pareikalavus asmens dokumento, paaiškėjo, kad prie vairo sėdo 43 metų vyriškis. Tuoj pat pakvietus pastiprinimą buvo patikrintas vairuotojo neblaivumas. Pareigūnai neapsigavo – vairuotojui nustatytas vidutinis (2,25 promilės) girtumas, todėl surašytas protokolas.

Patikrinus vairuotojo padarytus kelių eismo taisyklių pažeidimus paaiškėjo, kad jis jau ne pirmą kartą per metus už vairo sėda apspangęs, todėl teismas gali konfiskuoti automobilį.

Policijos pareigūnai priminė, kad Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 9 asmenys, dar 220 buvo sužaloti (praėjusiais metais iki balandžio mėnesio pabaigos Kauno apskrityje žuvo 9 asmenys, 189 buvo sužaloti).

Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.