Karo istorija besidominčio vilniečio sodyboje rasta sprogmenų

Į areštinę uždaryti 72 ir 51 metų įtariamieji.

Sodyboje rasti du šaunamieji ginklai, šoviniai, penki granatų sprogdikliai, du trotilo briketai, penki dūminiai užtaisai ir keturios talpos parako.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Sodyboje rasti du šaunamieji ginklai, šoviniai, penki granatų sprogdikliai, du trotilo briketai, penki dūminiai užtaisai ir keturios talpos parako.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Apr 28, 2015, 9:46 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 4:41 PM

Policijos departamento duomenimis, sodyboje rasti du šaunamieji ginklai, šoviniai, penki granatų sprogdikliai, du trotilo briketai, penki dūminiai užtaisai ir keturios talpos parako.

Į areštinę uždaryti 72 ir 51 metų įtariamieji.

Paaiškėjo, jog į teisėsaugos akiratį pakliuvo 72 metų vilnietis Eugenijus bei sodybą Katinų kaime prižiūrintis  51 metų Albertas.

Gydytoju dirbantis Eugenijus, pirmadienį sulaikytas Vilniuje,  vadovauja sostinėje esančiam karo istorijos klubui, organizuojančiam teatralizuotus karinius renginius.

Sodybą Katinų kaime paveldėjo Eugenijaus žmona, kai prieš kurį laiką mirė jos motina. Vilniečiai dažnokai lankosi šioje sodyboje, vasaroja.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis Albertas sodyboje apsigyveno maždaug prieš aštuonerius metus, kai dar buvo gyva senoji šeimininkė, padėdavo jai atlikti ūkio darbus.

Vėliau paveldėtojai jo paprašė likti gyventi ir saugoti sodybą nuo piktavalių.

Nedidelio Katinų kaimo gyventojams žinia apie surastus ginklus ir sprogmenis buvo lyg perkūnas iš giedro dangaus.

„Eikite sau, iš kur tas Albertas galėtų jų gauti, jei nei cento kišenėje neturi? Jis nuolat girtas, toks vėjo perpučiamas, ir būdamas blaivus vos paeina“, – stebėjosi viena kaimietė.

Prieš tris dienas gerokai įkaušusį Albertą, važiuojantį dviračiu, sustabdė kelių policijos patruliai. Prieš aštuntą valandą ryto vyriškis į alkoholio matuoklį įpūtė 1,33 prom., nedaug pritrūko iki vidutinio girtumo laipsnio. Įkaušėliui buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas.

Kitas Katinų gyventojas pasakojo, jog, važiuodamas vėlų pirmadienio vakarą iš darbo, ties Alberto saugoma sodyba, esančia prie pat kelio, pastebėjo gaisrininkų, medikų bei policijos tarnybinius automobilius.

„Stabtelėjau ir paklausiau, kas atsitiko. Sakė, jog rado sprogmenų. Niekas kaime nesupranta, iš kur Albertas sprogmenų gavo, nes yra girtuoklių girtuoklis, o va, kaip atsitiko. Tyli kiaulė gilią šaknį knisa, kaip sakoma“, – stebėjosi jaunas kaimietis.

Apie pavojingus radinius nieko nežinojo ir artima Alberto bičiulė Regina. Moteris gyvena puskilometris nuo savo draugo, irgi saugo svetimą sodybą, kurios šeimininkai išvykę į užsienį.

„Man kaimynė pirmadienį pranešė, kad anoje sodyboje stovi gaisrinės ir greitosios. Lėkiau žiūrėti, kas atsitiko, gal reikia šeimininkams į Vilnių skambinti. Albertas niekada man nesakė, kad sodyboje yra kažkokių sprogmenų“, – stebėjosi skardžiabalsė moteris.

Vienas iš Eugenijaus vadovaujamo karo istorijos klubo narių pasakojo, jog apie vadovo sulaikymą jis sužinojo antradienį rytą ir labai nustebo.

„Žmogui jau per 70 metų, jis yra rimtas vyras, priklauso Šaulių sąjungai, jo tėvas buvo Lietuvos savanoris. Argi toks žmogus pažeistų įstatymus? Žinau, kad Vilniuje, jo bute, buvo atliekama krata. Pareigūnai susirinko visus ginklus. Eugenijus juos laiko legaliai“, – tvirtino karo istorijos klubo narys.

Ikiteisminį tyrimą iš Marijampolės pareigūnų perėmusi Kauno apygardos prokuratūra antradienį atsisakė komentuoti šį įvykį ir žadėjo šiek tiek informacijos pateikti trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?