Šilainių poliklinikos vadovui – rimti nemalonumai

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, papirkimo bei kyšininkavimo, kuriame įtarimai pareikšti ir Šilainių poliklinikos vadovui Vidmantui Obelieniui bei artimam jo giminaičiui.

V.Obelieniui teko pabuvoti areštinėje.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Obelieniui teko pabuvoti areštinėje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2015, 7:19 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 10:41 AM

Atliekant tyrimą dėl papirkimo bei kyšininkavimo epizodų, tiriama galimai nusikalstama vienos bendrovės direktoriaus ir Kauno Šilainių poliklinikos vadovo veikla. STT pareigūnai įtaria, kad bendrovės generalinis direktorius K. B. susitarė ir davė kyšį poliklinikos vadovui V.Obelieniui už tai, jog šis organizuotų jo vadovaujamos poliklinikos teikiamas viešąsias medicinos paslaugas taip, kad dalis poliklinikos pacientų būtų siunčiami išskirtinai tik į šiai bendrovei priklausančias gydymo įstaigas atlikti medicinos tyrimų, kuriuos finansuoja Kauno teritorinė ligonių kasa. Tyrimo metu atliktos kratos bendrovės patalpose, K. B. gyvenamojoje vietoje, taip pat V.Obelieniaus gyvenamojoje ir darbo vietose, taip pat paimti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai. Pranešimai apie įtarimus įteikti V.Obelieniui ir K. B. Poliklinikos vadovas buvo sulaikytas 48 valandoms.

Taip pat atliekamas tyrimas dėl V.Obelieniaus vadovaujamos asociacijos veiklos. Įtariama, kad šioje asociacijoje galimai neteisėtai buvo naudojamos lėšos, skiriamos asmenų, sergančių priklausomybės nuo psichoaktyviųjų medžiagų ligomis, psichologinei ir socialinei reabilitacijai. Šio tyrimo metu taip pat atliktos kratos ir paimti tyrimui reikalingi daiktai ir dokumentai. Atliekant tyrimą dėl sukčiavimo, dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo epizodų tiriama trijų įmonių veikla, iš šių įmonių dvi turi socialinės įmonės statusą. Įtariama, kad artimas V.Pbelieniaus giminaitis G. O., oficialiai nedirbdamas šiose įmonėse, tačiau neoficialiai joms vadovaudamas, veikdamas organizuotoje grupėje su buvusiais ir dabartiniais šių įmonių vadovais ir kitais darbuotojais, apgaule įgijo didelės vertės (didesnės nei 250 MGL) turtą, t. y. fiktyviai įdarbindavo asmenis, priklausančius tikslinėms grupėms, nustatytoms Socialinių įmonių įstatyme (neįgalumą turinčius asmenis, ilgalaikius bedarbius, asmenis, grįžusius iš laisvės atėmimo vietų, ir kt.).

Tokiu būdu apgaule buvo įgytos šioms įmonėms Kauno teritorinės darbo biržos mokamos subsidijos iš valstybės biudžeto ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų darbo vietoms kurti ir darbuotojų darbo užmokesčiui mokėti. Pranešimai apie įtarimus įteikti G. O. ir dar septyniems asmenims, kurie apklausti kaip įtariamieji. Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo atliktos kratos šių įmonių patalpose, G. O. ir kitų įtariamųjų gyvenamosiose vietose ir paimti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai. G. O. ir dar keturi įtariamieji buvo sulaikyti 48 valandoms. Įtariamajam G. O. Kauno apylinkės teismas skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 1 mėnesiui, kitiems septyniems įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.