Prostitucijos bylą tyrė taip ilgai, kad nebeliko ko teisti

Iš vienuolikos kaltinamųjų nuosprendžio sulaukė tik trys. Vienas buvo

R.Persinevičius neigė kaltę, o S.Kuzminskis slėpė veidą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Persinevičius neigė kaltę, o S.Kuzminskis slėpė veidą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Apr 30, 2015, 5:31 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 8:20 AM

Daug metų prokuroro vilkinta byla dėl pelnymosi iš prostitucijos baigėsi senatimi. Ji nebuvo taikoma tik kaltinamiesiems, teistiems už kitus nusikaltimus. Atsižvelgęs į tai, kad ikiteisminis tyrimas tęsėsi nepateisinamai ilgai, VAT Sergejui Kuzminskiui ir Rimantui Persinevičiui neskyrė laisvės atėmimo bausmės, nors tai ir numato įstatymai.

S.Kuzminskiui paskirta 2896 eurų bauda, buvusiam policijos pareigūnui R.Persinevičiui – 2172 eurų bauda.

Nustatyta, kad jie bei dar septyni asmenys iš prostitucijos pelnėsi dvejus metus – 2002-2004 metais. Nelegalaus verslo sumanytoju ir organizatoriumi laikomas Aidas Kazilionis, kuris taip ir liko nenuteistas.

Nuosprendį išklausęs R.Persinevičius tikino šioje veikloje nedalyvavęs, o daugumos vadinamųjų bendrininkų visai nepažįstantis. „Kažką juk reikėjo nuteisti“, – po posėdžio sakė buvęs pareigūnas. Jis įsitikinęs, jog su juo taip bandė susidoroti kai kurie žmonės.

„Į teismą buvo iškviestas liudyti vienas buvęs mano pavaldinys, atleistas už girtavimą. Jis pareiškė, kad mane pažįsta tik iš matymo. Ką tai reiškia?“, – svarstė R.Persinevičius.

Jaunos merginos iš nedidelių miestelių buvo viliojamos dirbti masažistėmis, tačiau buvo įdarbintos prostitutėmis. Bylos duomenimis, nelegaliu verslu užsiėmė mažiausiai 13 moterų. Viena jų buvo nepilnametė.

Išnuomotose butuose sekso paslaugas teikusios moterys iš klientų imdavo nuo 100 iki 200 litų. Kiek iš viso uždirbo prostitutės, liko nenustatyta. Pareigūnams merginos nurodė, kad prostitucija užsiėmė savo noru. Iš prostitucijos uždarbiavusiai grupuotei priklausė ir dvi moterys.

Ši byla teismą pasiekė jau artėdama prie senaties. Ikiteisminį tyrimą Kriminalinės policijos biuro (KPB) pareigūnai pradėjo 2004 metų gegužę, o byla teismui buvo perduota tik 2012 metais. Ji buvo išnagrinėta neviešuose posėdžiuose.

Už bylos vilkinimą su tarnyba teko atsisveikinti Generalinės prokuratūros prokurorui Adui Laurikėnui. Dėl nežinomų priežasčių prokuroras net 6 metus nesurašė kaltinamojo akto ir Kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūnų atlikto tyrimo neperdavė teismui. A.Laurikėnui už tai teismas buvo skyręs 6,5 tūkstančio litų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.