Teismas atmetė prašymą tylos minute pagerbti Agurkinių narį

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį toliau nagrinėjo Kauno Agurkinių gaujos bylą, tačiau kaltinamųjų jau – vienu mažiau. O grupuotės lyderiui Sauliui Velečkai prisidėjo dar daugiau nemalonumų: paaiškėjo, kad už grotų jis naudojosi kompiuteriu su belaidžiu internetu.

S.Velečka už grotų naudojosi kompiuteriu su integruotu interneto modemu.<br>A.Pilaitienės nuotr.
S.Velečka už grotų naudojosi kompiuteriu su integruotu interneto modemu.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

May 4, 2015, 12:21 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 1:49 AM

Prieš savaitę mirė vienas iš trylikos kaltinamųjų 54 metų Česlovas Stanevičius, pravarde Česka. Jis nebuvo suimtas, gyveno laisvėje su skirtais apribojimais.

Č.Stanevičiaus gynėjas teigė, kad į teismą ne kartą kreipėsi dėl kaltinamojo sveikatos patikrinimo. Esą jo savijauta buvo prasta – prie to prisidėjo keturi Lukiškėse praleisti mėnesiai, be to, vykstantis teismo procesas kėlė daug išgyvenimų.

„Jis buvo ne tik kaltinamasis, kažkam jis buvo vyras, sūnus, brolis, draugas. Jis buvo žmogus, todėl prašyčiau mirusiojo atminimą pagerbti tylos minute“, – į teismą kreipėsi gynėjas.

Teisėjas Remigijus Preikšaitis iškart atmetė tokį prašymą.

Kitas advokato prašymas – nutraukti baudžiamąją bylą mirusiojo atžvilgiu ir grąžinti 40 tūkst. litų užstatą – buvo patenkintas.

Iš salės išeidama Č.Stanevičiaus žmona, kuri vis braukė ašaras, sėdintiems už grotų palinkėjo sėkmės.

Pernai lapkritį atverstoje Agurkinių byloje Č.Stanevičiui buvo pateikti kaltinimai dėl ginkluoto nusikalstamo susivienijimo organizavimo ir dalyvavimo jame. Taip pat dėl neteisėto labai didelio BMK (pirmos kategorijos prekursorius, skirtas amfetamino gamybai. – Red .past.) kiekio bei neteisėto kokaino krovinių gabenimo iš Ispanijos į Nyderlandų Karalystę ir iš šios šalies į Jungtinę Karalystę bei Rusiją, ir kitais maršrutais.

Teisme pranešta, kad atliekamas tyrimas dėl S.Velečkos nešiojamojo kompiuterio. Patikrinus jo kompiuterį paaiškėjo, kad į jį yra integruotas interneto modemas. Vadinasi, Lukiškių tardymo izoliatoriuje dienas leidžiantis Agurkinių vadas laisvai bendravo su kuo tik norėjo.

Šiandien ir vėl nepavyko pradėti buvusio Agurkinių gaujos nario 31 metų Aurelijaus Permino, pravarde Šūdmaišis, apklausos. Vyras atsiuntė teismui dokumentus, patvirtinančius, kad gydosi Vokietijoje.

A.Perminas jau turėjo būti seniai apklaustas, tačiau vyras teisme nepasirodė. Buvo nuspręsta jam skirti vieno mėnesio areštą. 

Sutikęs bendradarbiauti su teisėsauga, teikti parodymus Agurkinių byloje A.Perminas yra ne bet koks, o valstybės saugomas svarbus liudytojas.

A.Perminas teismo nutartį dėl suėmimo apskundė teigdamas, jog neatvyko liudyti dėl sunkios ligos.

Neatskleidęs savo negalių A.Perminas tik pasakė, kad Vokietijos klinikoje jam atliekamos švitinimo ir chemoterapijos procedūros: „Aštuonis gydymo seansus jau atlaikiau, dabar reikia stiprinti imuninę sistemą.“

Valstybės saugomas liudytojas balandžio pradžioje tikino sutvarkęs visus savo reikalus taip, kad nurodytu laiku galėtų atvykti į Klaipėdą ir duoti parodymus: „Tikrai pasirodysiu teismo salėje, jei tik nemirsiu per tą laiką.“

Tačiau savo pažadų A.Perminas netesėjo.

Klaipėdos apygardos teismas rezonansinę Agurkinių baudžiamąją bylą nagrinėja jau septintą mėnesį. Dvylika asmenų kaltinami šaunamųjų ginklų, šaudmenų laikymu, ginkluoto susivienijimo organizavimu, neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų ir jų platinimu, nužudymu, pasikėsinimu nužudyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.