Klaipėdoje sučiuptas pastatų terliotojas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai atskleidė, kas pietinėje uostamiesčio dalyje grafiti piešiniais terliojo pastatų sienas.

Klaipėdoje sučiuptas pastatų terliotojas.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Klaipėdoje sučiuptas pastatų terliotojas.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2015, 9:24 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 5:32 PM

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, dėl šių piešinių įtarimai pareikšti vienam prieš mėnesį pilnametystės sulaukusiam jaunuoliui, gimusiam 1997 m. Pagal tyrimo metu surinktus duomenis nustatyta, kad jis nusikaltimus vykdė apie du metus, dar būdamas nepilnametis. Vaikinas, įtariama, gadino dažais ne tik namų valdų, bendrijų pastatus, bet ir Klaipėdos miesto savivaldybei priklausančius objektus.

Surinkta duomenų, kad iš viso sugadinti 29 pastatai. Be kitų, nuterlioti ir į Kultūros paveldo objektų sąrašą įtrauktos Eduardo Balsio menų gimnazijos fasadas, tiltas per Smeltalės upelį Minijos gatvėje. Šiuo metu tikslinami nukentėjusiesiems padaryti nuostoliai, bet policijos pareigūnai neabejoja, kad jie bus daugiatūkstantiniai.

Tyrimas padėjo nusikaltimus nuosavybei narpliojantiems policijos pareigūnams nustatyti ir nepilnamečius, kurie galimai užsiėmė grafiti su įtariamuoju. Sprendžiamas klausimas dėl įtarimų viešosios tvarkos pažeidimu pareiškimų ir jiems.

Buvo atliktos kratos įtariamojo ir vieno galimo jo „bendražygio“ namuose, kurių metu rasti bei paimti dažų balionėliai, kompiuteriai su nusikalstamos jaunuolių veiklos pėdsakais.

Tiriant pastatų tepliojimą Klaipėdos mieste, labai glaudžiai bendradarbiauta su Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriumi. Policija dėkoja už pagalbą šio skyriaus vadovei Kristinai Vintilaitei ir jos kolegoms.

Baudžiamasis kodeksas už turto sunaikinimą ar sugadinimą numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 5 metų.

Už viešosios tvarkos pažeidimą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.