„Vilniaus energijos“ byla: prokurorai kratosi vertėjų darbo

Prokuratūra nenori iš prancūzų kalbos versti „Vilniaus energijos“

J.Sacreste'ui sunku suprasti, kas kalbama teisme.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Sacreste'ui sunku suprasti, kas kalbama teisme.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

May 13, 2015, 10:47 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 12:42 AM

Išsigandęs, kad prokuratūrai teks versti per tūkstantį lapų, prokuroras Ugnius Vyčinas tokią VAT nutartį apskundė Apeliaciniam teismui, tačiau Apeliacinis teismas šį skundą atmetė net nenagrinėjęs, nes teismo nutartys dėl proceso dalyvių prašymų neskundžiamos.

Tuomet į šį ginčą įsikišo Generalinės prokuratūros vadovai. Skundą dėl vertimų atsiuntė Generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis.

VAT atmetė ir jo skundą bei pareiškė, kad reikia išversti ne 1706 lapus, kaip teigiama skunde, o tik 131 lapą.

„Keturios ekspertų išvados su priedais sudaro 1280 lapų. Teismo nutartyje nebuvo nurodyta, kiek jų reikia išversti“, – po posėdžio skaičiavo prokuroras U.Vyčinas.

„Vilniaus energijos“ atstovai teigė, jog prašymą dėl šių dokumentų vertimo prokuratūrai buvo pateikę dar prieš septynis mėnesius. Išversti specialistų išvadas į prancūzų kalbą buvo prašoma tam, kad viską suprastų vienas „Vilniaus energijos“ vadovų prancūzas Jeanas Sacreste'as.

Kilus ginčams dėl dokumentų vertimo, teismas nusprendė procesą pradėti nuo liudytojų apklausos, bet trečiadienį jie į posėdį nebuvo iškviesti.

J.Sacreste'as kaltinamas tuo, kad, būdamas valstybės reguliuojamos bendrovės „Vilniaus energija“ vadovu, veikdamas bendrininkų grupėje kartu su Andriumi Janukoniu ir Linu Samuoliu, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir iššvaistė didesnį bei 5 milijonų litų vertės „Vilniaus energijos“ turtą.

Verslininkams pateikti kaltinimai ir dėl to, jog 2004–2005 metais jie apgaule įgijo daugiau nei milijono litų vertės turtą ir iššvaistė daugiau nei 3 milijonų litų vertės turtą, perleisdami jį bendrovei „Dalkia Lietuva“, kuri, anot prokurorų, buvo specialiai įkurta tik nusikalstamai veiklai nuslėpti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.