Netikėtumas vagims – juos užfiksavo vaizdo kamera

Vagys pasirinko nevykusį taikinį – juos užfiksavo vaizdo kamera.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Vagys pasirinko nevykusį taikinį – juos užfiksavo vaizdo kamera.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2015, 5:04 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 11:16 PM

Kauno policijos pareigūnai greitai nustatė ir sulaikė du įtariamuosius, įsibrovusius į automobilį. Tyrėjams labai padėjo vaizdo stebėjimo kamera.

Gegužės 11-ąją apie 1 valandą 48 minutės Kaune, V. Krėvės prospekte, esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje išdaužus durelių stiklus apvogtas 22 metų vyrui priklausantis automobilis „Peugeot Boxer“. Iš automobilio pavogta automagnetola ir navigacijos sistema. Padaryta 120 eurų žala.

Ši vagystė buvo užfiksuota miesto vaizdo stebėjimo kameromis. Kameromis fiksuojamą vaizdą stebintis operatorius pastebėjo du asmenis, kurie įsibrovė į transporto priemonę, pagrobė viduje esantį turtą ir pasišalino. Tačiau pareigūnai abu asmenis sulaikė.

Pas 22 metų vyrą už striukės rasta automagnetola ir navigacijos sistema su SD kortele bei automobiliniu krovikliu. Jis ir kitas 18 metų jaunuolis sulaikyti ir pristatyti į policijos komisariatą. Sulaikytiems asmenims pareikšti įtariami pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d.

Už tokio pobūdžio nusikaltimus baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų. Abu įtariamieji anksčiau teisti už nusikaltimus nuosavybei.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Dainavos policijos Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai.

Kadangi nusikalstamų veikų padarymo aplinkybės aiškios, o abu įtariamieji prisipažįsta padarę jiems inkriminuojamas nusikalstamas veikas ir nuoširdžiai dėl to gailisi, pareigūnai, atlikę išsamų ikiteisminį tyrimą ir nustatę visas tiriamo įvykio aplinkybes kartu su tyrimą organizuojančia ir kontroliuojančia Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūra, bylos medžiagą artimiausiu metu planuoja atiduoti pagreitinto proceso tvarka nagrinėti Kauno apylinkės teismui.

Kauno apskrities policija perspėjo: jeigu šalia nėra policijos pareigūno, tai dar nereiškia, kad jūsų veiksmai liks nepastebėti.

Vien šių metų balandžio mėnesį miesto stebėjimo kameromis buvo užfiksuoti 49 Kelių eismo taisyklių pažeidimai, 24 kiti administraciniai teisės pažeidimai, nustatytos 2 nusikalstamos veikos, 12 kartų suteikta informacija atliekamiems ikiteisminiams tyrimams ir 6 – administraciniams tyrimams ir 7 kartus suteikta socialinė pagalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.