Rukloje susimušė du Bazinių karinių mokymų kariai

Sekmadienio rytą susikivirčijo du Bazinių karinių mokymų (BKM) kariai. Konfliktas nutiko Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke. Kariuomenės atstovai informavo, kad viename iš kuopoje esančių kambarių kilo konfliktas tarp dviejų karių.

Du kariai neišlaikė įtampos.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Du kariai neišlaikė įtampos.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 24, 2015, 2:58 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 9:40 PM

Vienas iš konfliktavusių vaikinų nuvežtas į Jonavos ligoninę apžiūrėti sumuštą ranką. Įvykį tirti iškviesta Karo policija.

Mokomojo pulko viešųjų ryšių karininkas kapitonas Gintaras Striupaitis portalui lrytas.lt sakė, kad konflikto priežastys nėra žinomos.

„Ko negalėjo pasidalinti kariai, dar neaišku. Nukentėjęs karys buvo apžiūrėtas medikų, rimtesnių sužeidimų nenustatyta, tad jis grąžintas atgal į tarnybą.

Matyt, tai buitinis dalykas. Vis dėlto kariai jau tarnauja dešimt savaičių, gyvenant padidinto streso aplinkoje, įtaką daro ir nuovargis. Atrodo, kad kartais užtenka „ne taip“ pasižiūrėti ar kažką pasakyti ir kiekvienas sureaguoja savaip“, – sakė kptn. G.Striupaitis.

Viename kambaryje gyvena po dešimt karių. Tokių atvejų, kad konfliktai išaugtų iki muštynių – retas įvykis. Apsižodžiavimų pasitaiko dažniau. Karininkas pabrėžė, kad Bazinių karinių mokymų dalyviams nėra taikomos fizinės drausminės nuobaudos – papildomas koridorių valymas ar panašiai.

„Tačiau baigus kursą, dažniausiai tokiems kariams nebūtų siūloma sudaryti profesinę kario sutartį ir pasilikti tarnauti Lietuvos kariuomenėje“, – paaiškino G.Striupaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.