Teismo pirmininkę korupcija apkaltinusi darbuotoja neteko darbo

Šiaulių apylinkės teismo teisėjo padėjėja Jurgita Daunienė už šiurkštų tarnybinį nusižengimą gegužės 29 d. atleista iš užimamų pareigų. Dėl J.Daunienės padarytų tarnybinių nusižengimų tyrimus atliko dvi Šiaulių apylinkės teisme sudarytos komisijos.

J.Daunienė tvirtino, kad davė kyšį teismo pirmininkei G.Janušienei.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Daunienė tvirtino, kad davė kyšį teismo pirmininkei G.Janušienei.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Daunienė tvirtino, kad davė kyšį teismo pirmininkei G.Janušienei.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Daunienė tvirtino, kad davė kyšį teismo pirmininkei G.Janušienei.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

May 29, 2015, 12:21 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 10:03 PM

Tarnybinį patikrinimą atlikusi komisija (sudaryta š. m. kovo 2 d.) konstatavo, kad teisėjo padėjėja J.Daunienė, siekdama asmeninės naudos, rinko duomenis apie dviejų asmenų turimą nekilnojamąjį turtą.

Komisija nustatė, kad J.Daunienė, žinodama nusižengimo padarymo pasekmes, piktnaudžiavo savo tarnybine padėtimi ir neteisėtais veiksmais sistemingai rinko duomenis apie privačius asmenis.

J.Daunienė tokiais tyčiniais veiksmais padarė didelę neturtinę žalą valstybei, diskreditavo valstybės tarnautojo vardą, sumenkino visuomenės pasitikėjimą teismu, sumenkintas ir Šiaulių apylinkės teismo prestižas.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (toliau VTEK) pritarė tarnybinio patikrinimo išvadai dėl J. Daunienės.

VTEK išvadoje teigiama, kad J. Daunienė naudodamasi tarnybine padėtimi asmeniniais tikslais sistemingai rinko duomenis apie privačius asmenis, todėl pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 13 straipsnio 2 dalies nuostatą, draudžiančią privačių interesų naudai naudotis informacija, kurią ji įgijo eidama tarnybines pareigas. Todėl už šiurkštų tarnybinį nusižengimą teisėjo padėjėja J.Daunienė atleista iš užimamų pareigų.

Be to, komisijai nebaigus darbo, Šiaulių apylinkės teisme š. m. gegužės 14 d. buvo sudaryta antroji komisija dėl dar vieno galimai padaryto J.Daunienės tarnybinio nusižengimo.

Komisija nustatė, kad J. Daunienė, pasinaudodama tarnybine padėtimi ir pažeisdama vidaus tvarkos taisykles, siekė asmeninės naudos. Už minėtą tarnybinį nusižengimą teisėjo padėjėjai J. Daunienei buvo skirta pastaba.

J.Daunienė išgarsėjo po to, kai pareiškė, kad už priėmimą į darbą turėjo duoti kyšį Šiaulių apylinkės teismo pirmininkei Gemai Janušienei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.