Girtas dviratininkas bandė papirkti pareigūnus

Kai kurie kelių eismo taisyklių pažeidėjai nepraranda vilties sugundyti pareigūnus pinigais ir taip išvengti baudos už padarytą pažeidimą. Ignalinoje tokiu būdu išsisukti nuo baudos pabandė girtas dviratininkas.

Girtam važiuoti dviračiu – taip pat pavojinga, kaip ir automobiliu.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Girtam važiuoti dviračiu – taip pat pavojinga, kaip ir automobiliu.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jun 2, 2015, 1:01 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 11:42 PM

Vienoje iš centrinių gatvių policijos patrulių dėmesį patraukė keistai dviratį minantis vyras. Pareigūnai jį sustabdė ir paprašė papūsti į alkoholio matuoklį. Paaiškėjo, kad 37 – erių vyras yra smarkiai apsvaigęs. Jam nustatytas sunkus girtumas. Dviratininko organizme buvo 2,75 promilės alkoholio.

Išgirdęs, kad už vairavimą išgėrus teks sumokėti baudą iki 200 eurų, vyras nusprendė „tartis gražiuoju“ ir pasiūlė policininkams 30 eurų kyšį. Už tai girtas dviratininkas prisidarė dar daugiau nemalonumų. Jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Už bandymą papirkti pareigūnus jam teks stoti prieš teismą ir dar smarkiau patuštinti piniginę.

Prieš kelerius metus girtiems dviratininkams nebuvo numatyta administracinė atsakomybė. Aludėje ar pas kaimyną prisivaišinęs kaimietis apžergdavo dviratį ir parvažiuodavo į namus.

Tiesa, neretai pasitaikydavo, kad padauginęs „velnio lašų“ jis kartu su dviračiu tarp kojų nugriūdavo šalikelėje numigti. Yra pasitaikę atvejų, kai „pavargęs“ dviračio vairuotojas nugriuvęs užmigo tiesiog važiuojamoje kelio dalyje. Girti dviratininkai neretai tampa rimtų avarijų kaltininkais.

Dabar jau kurį laiką neblaiviems dviratininkams, taip pat, kaip ir automobilių vairuotojams gresia atsakomybė. Todėl reidų metu kelių policijos pareigūnai tikrina ne tik automobilių vairuotojus, bet ir dviratininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kas yra vatnikai ir kiek jų?