Kovos dėl lavonų: katafalko padegėjas įkliuvo Norvegijoje

Prieš teismą stos dar vienas kovų dėl lavonų dalyvis – 20-metis Lukas Čepelė. Jis kaltinamas naikinęs ritualinių paslaugų įmonės „Amžiaus vartai“ turtą.

Klaipėdiečiai D.Paplauskas (kairėje) ir L.Statkus neigė pateiktus kaltinimus.<br>G.Pilaičio nuotr.
Klaipėdiečiai D.Paplauskas (kairėje) ir L.Statkus neigė pateiktus kaltinimus.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Jun 5, 2015, 7:38 AM, atnaujinta Nov 24, 2017, 7:48 AM

Šarvojimo paslaugas teikiančių verslininkų konfliktus narplioję teisėsaugininkai išsiaiškino, kad įmonėje Klaipėdos laidojimo ir kremavimo centre dirbęs L.Čepelė padegė konkurentų katafalką.

Tokie pat kaltinimai prislėgė šios įmonės vadovą 51 metų klaipėdietį Liudą Statkų ir jo pavaldinį 38 metų Darių Paplauską.

Pajūryje L.Statkus konkuravo su kita ritualinių paslaugų įmone „Amžiaus vartai“, kuriai vadovauja buvęs jo draugas ir verslo parneris Valdas Čeponis.

Nepasidalydami mirusiaisiais vyrai vienas kitą įtarinėjo klasta, šmeižtu, kitokiomis nedorybėmis, rašinėjo skundus. Vėliau pradėjo pleškėti V.Čeponio įmonės automobiliai. Vienas po kito buvo sudeginti du „Amžiaus vartų“ automobiliai, tačiau kaltininkų nepavyko nustatyti.

Supleškėjus prie morgo paliktam automobiliui „Mercedes-Benz“ su karstu, velionio įkapėmis, nuotrauka, V.Čeponis patyrė 130 tūkstančių litų nuostolį.

Rietenas dėl lavonų sustabdė uostamiesčio policija.

Tiriant konkuruojančių įmonių veiklą buvo užfiksuota nemažai finansinių pažeidimų.

Kaltinimai dėl V.Čeponio turto naikinimo visuotinai pavojingu būdu pateikti L.Statkui, D.Paplauskui ir L.Čepelei. Pastarasis tuomet buvo nepilnametis.

L.Statkaus įmonėje dirbęs L.Čepelė vėliau dingo iš policijos akiračio. Pernai jo pėdsakai aptikti Norvegijoje.

Po pusmetį trukusios ekstradicijos bylos bėglys pargabentas į Lietuvą. Prokurorai prašo L.Čepelės, L.Statkaus ir D.Paplausko bylas sujungti.

„Jis pats naktį supleškino katafalką, o paskui verčia kaltę kitiems. Kur įrodymai, kad mes prisidėjome, ką nors organizavome“, – teisme į buvusį klasės draugą baksnojo L.Statkus.

Jam pritarė ir D.Paplauskas: „Tokie gudruoliai patys degina nudrengtas mašinas, kelia triukšmą dėl išmokų. Jie šitaip pelnosi – už senienas iš draudikų susižeria daugiau nei iš metalo laužo supirkėjų.“

Tyrėjai išsiaiškino, kad L.Čepelė vykdė L.Statkaus ir D.Paplausko nurodymus patikintas, jog jam bus nurašytos kažkokios skolas.

L.Čepelei pateikti įtarimai dėl kitų nusikaltimų – plėšikavimo, disponavimo netikrais pinigais.

Pargabentas į Lietuvą jis buvo suimtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.