Plėšiką išdavė pamestas kruvinas laikrodis

4 metai nelaisvėje. Tokią bausmę Šiaulių apylinkės teismas skyrė 31 metų Arnui Mėleniui, kuris su bendrininku apiplėšė Šiaulių rajono gyventojų sodybą.

Septintą kartą teistą A.Mėlenį nuspręsta įkalinti 4 metams.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Septintą kartą teistą A.Mėlenį nuspręsta įkalinti 4 metams.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jun 9, 2015, 5:23 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 12:43 PM

A.Mėlenis prieš teismą stojo vienas, nes jo bendrininko surasti nepavyko. Septintą kartą teistą vyriškį išdavė nusikaltimo vietoje pamestas kruvinas laikrodis.

Nusikaltimas buvo įvykdytas 2013 m. rugpjūčio 25-osios vėlų vakarą. Į gyvenamąjį namą nusikaltėlių pora įsibrovė išdaužę langą.

Šeimininkai tuo metu jau miegojo, bet dūžtančio stiklo garsas juos pažadino. Iš lovos pašokęs vyriškis nuėjo pažiūrėti, kas nutiko, o gretimame kambaryje jį užpuolė du nepažįstamieji.

Į kambarį atbėgo ir išsigandusi šeimininkė. Jai vienas banditas kelis kartus vožė kumščiu į veidą, ir moteris parkrito ant grindų.

Vienas nusikaltėlis nuo pargriautos moters nuplėšė auksinę grandinėlę, iš ausų išklupo auksinius auskarus. Iš banditų ištrūkęs šeimininkas nubėgo į kitą kambarį, stvėrė ginklą, bet sugrįžęs įsibrovėlių neberado – jie spėjo iššokti per langą.

A.Mėlenis įkliuvo, kai ekspertai ištyrė sprunkančio bandito pamestą laikrodį. Ant jo buvo šeimininko kraujo dėmių, pagal kurias ir buvo surastas plėšikas. Per akistatą jį atpažino ir užpultųjų pora.

Nukentėjusieji paskaičiavo, kad banditai padarė 1600 eurų nuostolių. Tiek buvo verti aukso dirbiniai ir sudaužytas langas.

A.Mėlenis kaltės neneigė, todėl byla buvo išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka. Jis nusikalto praėjus vos mėnesiui po to, kai buvo išleistas iš įkalinimo įstaigos.

Bylą išnagrinėjęs teismas jį įpareigojo atlyginti ir turtinę 1600 eurų, ir neturtinę 5000 eurų žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.