Kriminalistinių tyrimų specialistas demaskavo girtą vairuotoją

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalistinių tyrimų biuro specialistas Linas Bružas, atlikęs savo tiesiogines pareigas nusikaltimo vietos apžiūroje, grįždamas į komisariatą išbandė Kelių policijos pareigūno amplua – sulaikė girtą vairuotoją, kurio chuliganiški manevrai automobiliu kėlė pavojų eismo dalyviams.

Savo užduotį atlikęs Kriminalistinių tyrimų biuro specialistas neprarado budrumo ir sulaikė girtą vairuotoją.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Savo užduotį atlikęs Kriminalistinių tyrimų biuro specialistas neprarado budrumo ir sulaikė girtą vairuotoją.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2015, 5:36 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 8:01 AM

Birželio 8 dieną L.Bružas Šiaulių apskrities policijos Operatyvaus valdymo skyriaus nurodymu buvo išvykęs į netoli Kuršėnų esantį Šilkalnio kaimą apžiūrėti sodybos, kurioje buvo apvogtas gyvenamasis namas.

Sėkmingam nusikaltimo tyrimui Kriminalistinių tyrimų biuro specialistas įvykio vietoje privalo surinkti ir užfiksuoti nusikaltimo pėdsakus.

Tai padaręs, Linas užpildė reikiamus dokumentus ir apie trečią valandą dienos patraukė į Šiaulius.

Kuršėnuose, Ventos ir Čiurlionio gatvių sankryžoje, ekspertas pastebėjo chuliganiškai manevruojantį lengvąjį automobilį „Fiat Punto“. Staigiai stabdomas ir pavojingai sankryžoje apsisukantis automobilis kėlė ne tik didelį triukšmą, bet ir didelę grėsmę kitiems eismo dalyviams.

Specialistas ryžosi lengvąjį automobilį sustabdyti. L.Bružui priėjus prie transporto priemonės ir paprašius vairuotojo pateikti dokumentus, įtarimą kėlusio vairuotojo poelgio priežastys paaiškėjo: jaunas vairuotojas kalbėjo nerišliai, nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas, automobilio viduje mėtėsi tušti alaus buteliai.

Iškviesti patruliai alkoholio matuokliu 24 metų vairuotojui nustatė sunkų, 2,15 prom., girtumą.

Paaiškėjo, kad automobilį vairavęs Šiaulių rajono gyventojas neturi ir niekada neturėjo teisės vairuoti kokią nors transporto priemonę.

Policijos turimais duomenimis, vaikinas dėl analogiško pažeidimo policijai įkliuvo jau šeštą kartą. Vien šiemet neblaivus už vairo jis buvo sulaikytas du kartus – Kelmės rajone ir Kaune.

Vairuoti vaikinas mėgsta, būdamas vidutinio girtumo. Štai Kelmėje, būdamas tokio girtumo, jis sukėlė eismo įvykį ir iš jo pasišalino.

Kartais jaunuolis važinėja savo pažįstamų asmenų automobiliais, padarydamas jiems bėdų, nes vairuotojui skiriama bauda arba areštas, o automobilio savininkas netenka automobilio, nes jis konfiskuojamas. Kartais jis važinėja automobiliais, kuriuos nusiperka, tačiau nustatyta tvarka neįregistruoja.

Tada buvusieji automobilio savininkai irgi turi bėdų, nes tenka jiems įrodinėti, kad automobilis jiems nebepriklauso ir jie nebėra už jį atsakingi.

Šįkart vaikinas važiavo automobiliu, kuris nebuvo nustatyta tvarka įregistruotas, nedraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, jam neatlikta techninė apžiūra.

Nors jaunuolis dar tik 24-erių, tačiau dėl piktnaudžiavimo alkoholiu jis yra turėjęs dar ir kitokių problemų – ne kartą baustas už girto pasirodymą viešojoje vietoje ir girto padarytas nedideles vagystes iš parduotuvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.