Grafitininkai galės teplioti tik kalėjimo sienas

Klaipėdos grafitininkai Gintaras Genčas ir Markas Paškevičius, nuteplioję daugybę uostamiesčio pastatų ir iki šiol išsisukdavę baudomis, pagaliau nuteisti laisvės atėmimu – jie keliaus į atvirąją koloniją.

Į teisiamųjų suolą sėdę klaipėdiečiai G.Genčas ir M.Paškevičius slėpė veidą.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Į teisiamųjų suolą sėdę klaipėdiečiai G.Genčas ir M.Paškevičius slėpė veidą.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Jun 11, 2015, 11:26 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 5:04 AM

26 metų G.Genčas į teismus vaikšto kaip į darbą – už pastatų niokojimą jis jau išklausė trylika sprendimų. Kelis kartus už tą patį nusižengimą teistas ir 35 metų M.Paškevičius.

Šįkart Klaipėdos apylinkės teisme jie buvo teisiami ne tik už tepliones, bet ir už pasipriešinimą bei grasinimus baro apsaugos darbuotojui, norėjusiam sudrausminti chuliganus.

Konfliktas įvyko pernai kovo 23-iosios naktį. Įkaušę vyrai atėjo į naktinį barą Klaipėdos senamiestyje, Žvejų gatvėje. Apsaugininkas pastebėjo, kad apipaišytas stalas, prie kurio sėdėjo jie abu su kompanija, paskui vienas jų aptepliojo skelbimų lentą. Apsaugininkas užrėmė duris, sulaikė vyrus, buvo iškviesta policija.

„Išvežant vienas jų šaukė, kad dar sugrįš ir su manimi susidoros. Taip ir nutiko. Gal po poros valandų jie vėl pasirodė. Vienas turėjo peilį, kitas papurškė dujų balionėliu į akis“, – pasakojo apsaugos darbuotojas.

Abu chuliganai netrukus buvo sulaikyti Taikos prospekte ir dviem paroms uždaryti į areštinę.

Teisme kaltinamiesiems sušlubavo atmintis.

G.Genčas tikino, kad pirmojo vizito į barą visai nepamena ir esą tik iš bylos medžiagos sužinojo, kad bare tą naktį buvo du kartus: „Gal čia toks vaistų ir alkoholio poveikis. Skaičiau, kad gali būti toks šalutinis poveikis – amnezija.

Galėjau tuo metu padaryti kvailą dalyką – apipaišyti. Peilio nesinešioju. Gal liko kišenėje, kai prieš porą mėnesių į kapines važiavau gėlių pjauti“, – teisme aiškino G.Genčas, savo kaltę pripažinęs iš dalies.

Pasak M.Paškevičiaus, apsaugininkas jų neįleido į barą, stumdė Gintarą, o jis puolė padėti. Tada jam apsaugos darbuotojas esą papurškė į veidą dujų ir ėmė smaugti. Savo kaltės jis nepripažino. Tačiau teismui pakako įrodymų.

Viską subendrinus G.Genčui skirta vienų metų, M.Paškevičiui – aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Jie taip pat turės sumokėti ir pinigines baudas – tris ir vieną tūkstantį eurų ir atlyginti žalą nuniokotų pastatų savininkams.

Ir tai dar ne viskas. Iš dalies patenkintas nukentėjusio apsaugininko neturtinės žalos ieškinys – jam abu viešosios tvarkos pažeidėjai solidariai turės sumokėti 900 eurų.

G.Genčas neneigė, kad sudarkė šimtus pastatų sienų. Jis tikino, esą nuo dvylikos metų serga depresija, naktimis negali užmigti, o ši veikla buvo ne tik saviraiška, bet ir gerai nuramindavo.

Dažniausiai G.Genčas dažais purškė ant sienų užrašus „Ginov“. GIN – pirmosios jo vardo raidės, OV reiškia „one vandal“ (vienas vandalas). M.Paškevičius mėgo pasirašyti „Mer“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.