Lietuvai – Romo Zamolskio žmonos kaltinimai

Prabilo Rusijoje kalinčio Romo Zamolskio sutuoktinė. Moteris su pareiškimu kreipėsi į naujienų portalo Uralpolit.ru redakciją, kuriai laiške rašė: „Ilgai tylėjau ir tikėjausi, kad valdžia išsiaiškins, kur slypi tiesa, kur melas. Visus šiuos metus dirbome Rusijai ir buvome pavyzdžiu kitoms šeimoms.“

R.Zamolskis kalinamas Rusijoje.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
R.Zamolskis kalinamas Rusijoje.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 11, 2015, 11:25 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 5:04 AM

Moteris teigė, kad paskutiniais metais iki suėmimo Rusijoje jos vyras sėkmingai užsiiminėjo žemdirbyste, o dabar kenčia dėl netikusio pareigūnų elgesio ir net yra kankinamas bandant iš jo išgauti parodymus.

„Panašu, kad visus tenkina mano vyro dabartinis statusas, o Lietuva suteikia pretekstą mano vyro sunaikinimui. Galų gale – tai neteisinga ir nežmoniška. Ar Sverdlovsko srities prokuratūra pagaliau pradės dirbti?“, – žodžių į vatą nevyniojo moteris ir pridūrė, kad pareigūnai pro pirštus žiūri į daugybę įvairių pažeidimų, dėl kurių nukentėjo jos sutuoktinis.

Neseniai šalies redakcijos gavo neva R.Zamolskio rašytą laišką, kuriame pavojingiausias šalies nusikaltėlis teigia, kad jis niekada nenorėjo tapti Lietuvos piliečiu, bet pilietybė jam suteikta prieš jo valią, todėl jis nori jos atsisakyti ir tik jos netekęs bendradarbiaus su mūsų šalies teisėsaugininkais.

R.Zamolskis kitos pilietybės neturi, todėl šiuo metu negalima svarstyti jo prašymo atsisakyti pilietybės, nes jis yra padaręs nusikaltimų Lietuvoje, todėl negalėtų likti asmeniu be jokios valstybės pilietybės.

Į miestą atvyko vos dienai

R.Zamolskis buvo sulaikytas praėjusių metų rugpjūčio 16 dieną Jekaterinburgo centre. Tai, kad Gabiko pravardę turintis R.Zamolskis pasirodys Jekaterinburge, Rusijos teisėsaugininkams buvo iš anksto žinoma ir gerai pasiruošta.Teigiama, kad R.Zamolskis į miestą atvyko vos vienai dienai, o juo taikiniu turėjo tapti daržovių bazės direktorės pavaduotojas Ivanas Obuchovas, kuris buvo vadinamas vienu realiausiu kandidatu į Jekaterburgo miesto vadovo postą ir kartu siejamas su srityje siautėjančia organizuota nusikalstama grupuote „Uralmaš“, kuriai vadovauja Aleksandras Kukoviakinas.

Siautėjo ir Rusijoje

Rusijos teisėsaugininkai teigia, kad R.Zamolskis priklausė Jekaterinburgo verslininko Michailo Kloko suburtai gaujai. Nusikaltėlio pavardė taip pat minima Jekaterinburgo mėsos kombinato vadovo Aleksandro Kulešovo nužudymo byloje.A.Kulešovas buvo nušautas 2002 metų lapkričio 5 dieną vieno Jekaterinburgo namo kieme. Samdomas žudikas iš „Kalašnikovo“ automato į jį paleido aštuonis šūvius. Nustatyta, kad A.Kulešovo nužudymą organizavo jo verslo partneris Igoris Jurlovas. Jis šių metų balandį nuteistas 17 metų laisvės atėmimo bausme.

Dingo prieš trylika metų

Daugybe nusikaltimų Lietuvoje įtariamas R.Zamolskis paskutinį kartą su policijos pareigūnais buvo susitikęs 2001 metų spalio 8 dieną Panevėžyje.R.Zamolskis buvo sužeistas, tačiau jam pavyko pasprukti. Jo bendrui Virginijui Savickiui šis susitikimas baigėsi mirtimi. Psichikos liga sirgęs nusikaltėlis buvo nušautas išlaisvinant jo paimtus įkaitus – 13-ametį Aleksandrą Špilevojų bei pensininkę Bronislavą Varnytę. Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su Vyriausybės kanceliarija buvo gautas atsakymas, kad toks laiškas pastaruoju metu nėra gautas. Vadovybės apsaugos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos darbuotojai taip pat patikino, kad R.Zamolskio laiško negavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.