Iš Lėno ežero ištrauktas pradingusios moters kūnas

Antradienio pavakare iš Ukmergės rajone esančio Lėno ežero buvo ištrauktas Lėno kaimo gyventojos 64 metų T.B. kūnas. Gausios policijos pareigūnų pajėgos, padedamos vietos gyventojų, iš namų naktį išėjusios ir pradingusios moters ieškojo visą dieną. Skenduolę ežere aptiko į paiešką pasitelktas valstybės sienos apsaugos sraigtasparnis.

Šunį pėdsakai vedė link Lėno ežero. Nuo moteris namų iki jo – vieno kilometro atstumas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Šunį pėdsakai vedė link Lėno ežero. Nuo moteris namų iki jo – vieno kilometro atstumas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Jun 17, 2015, 1:25 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 10:55 PM

Apie pradingusią moterį Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta antradienį apie 9 valandą.

68 metų G.B. tikino, kad paskutinį kartą savo sutuoktinę matė pirmadienį prieš vidurnaktį eidamas miegoti, o kai ryte 5 valandą 30 minučių prabudo, moters namuose nebuvo.

Pastaruoju metu T.B. turėjusi problemų su sveikata, prieš mėnesį gydėsi ligoninėje, tad kai ji namuose nepasirodė nei po valandos, nei po dviejų, jos artimieji rimtai sunerimo.

Į Lėno kaimą ieškoti pradingėlės buvo išsiųsta 18 policijos pareigūnų ir kinologas su šunimi Grodu.

Šunį pėdsakai vedė link Lėno ežero. Nuo moteris namų iki jo – vieno kilometro atstumas.

Per keturias valandas buvo apieškota visa teritorija šalia kelio, ežero bei jo pakrantės.

Kadangi paieškos buvo nesėkmingos, buvo nuspręsta prašyti sraigtasparnį turinčių pasieniečių pagalbos.

Apie 17 valandą atskridę ir virš ežero pakilę pasieniečiai jau po 20 minučių netoli pakrantės, už meldų pastebėjo vandenyje plūduriuojantį žmogaus kūną.

Ištraukus jį į krantą paaiškėjo, kad tai – ieškota T.B.

Moteris vilkėjo drabužius, ant jos kūno jokių sužalojimų nepastebėta.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu, atlikus teismo medicinos ekspertizę, bus nustatyta moters mirties priežastis.

Kol kas linkstama prie versijos, kad tai – ne nelaimingas atsitikimas, o savižudybė“, – sakė Ukmergės rajono policijos viršininkas Mindaugas Petrauskas.

Daugiau nei 200 gyventojų turintį Lėno kaimą sukrėtė netikėta T.B. mirtis. „Tai buvo rami ir išvaizdi, švelniai pajuokauti mokanti moteris.

Turėjo gražią šeimą, gražius namus.

Neturime žinių, kad ji kur nors paskutiniu metu dirbo. Matyt, talkino vyrui, kuris yra vienas iš stambesnių šio krašto ūkininkų, o prieš tai buvęs ilgametis Užugirio kolūkio pirmininkas“,- sakė Taujėnų seniūnijos, kurios teritorijoje yra minėtas kaimas, darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.