Knygų apie mafiją herojus toliau bylinėjasi su žurnalistu

Nepatenkintas Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu dėl žurnalisto Dailiaus Dargio išteisinimo, pastarojo knygų apie mafiją herojus 48 metų Regimantas Kairys apskundė verdiktą.

R.Kairys (nuotr.) atkakliai siekia prisiteisti iš žurnalisto D.Dargio 100 tūkst. eurų už tariamą šmeižtą.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Kairys (nuotr.) atkakliai siekia prisiteisti iš žurnalisto D.Dargio 100 tūkst. eurų už tariamą šmeižtą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jun 17, 2015, 6:14 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 8:24 PM

Trečiadienį Kauno apygardos teisme buvo pradėtas nagrinėti R.Kairio skundas.

Kartu su Kauno „daktarais“ teisiamųjų suole dėl nužudymo atsidūręs, bet bausmės suėjus senaties terminui išvengęs R.Kairys prašo atmesti išteisinamąjį nuosprendį ir pripažinti knygų „Tikroji daktarų istorija“ ir „Kruvinasis mafijos maršrutas“ autorių kaltu privataus kaltinimo byloje.

Kaltindamas autorių šmeižtu, R.Kairys reikalauja priteisti iš jo 100 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Kauno apygardos teismas trečiadienį per pirmą posėdį beveik išnagrinėjo skundą. Kito posėdžio metu bus sakomos baigiamosios kalbos, o paskui teismas priims nutartį, atmesti skundą arba patenkinti.

Anot D.Dargio, šiose knygose išdėstyti faktai atitinka tikrovę, jis rėmėsi dokumentais ir patikimų šaltinių pasakojimais.

Žurnalistas aprašė 2000 metais įvykdytą nusikaltimą – Edmundo Borodino, dirbusio vieno Daktarų lyderių Egidijaus Abariaus namuose, žmogžudystę. E.Borodinas buvo E.Abariaus samdomas darbininkas. E.Borodino kūnas buvo paslėptas Kulautuvos girininkijos (Kauno r.) miškuose.

Palaikai buvo rasti tik 2009 metais. Teisėsaugos pareigūnai dėl šio nusikaltimo kaltinimus pareiškė keliems su Daktarų grupuote siejamiems asmenims, tarp jų ir R.Kairiui.

R.Kairys kalėjimo išvengė ne todėl, kad žmogžudystės byloje buvo įrodytas visiškas jo nekaltumas. Sausas iš balos jis išlipo suėjus senaties terminui.

Vienas liudytojų D.Dargio byloje, teisėsaugos pareigūnas Rymantas Gedvilas, nurodė, jog buvo gauta duomenų apie R.Kairio dalyvavimą E.Borodino nužudyme.

Beje, vienas R.Kairio verslo partnerių buvo įtakingas Daktarų grupuotės narys Virginijus Silvestravičius.

Kauno apylinkės teismo teisėja Liuba Kymantienė pabrėžė, jog pagal objektyviuosius požymius šmeižimu laikomas tikrovės neatitinkančios informacijos apie žmogų paskleidimas.

Tikrovės neatitinkanti, galinti paniekinti ar pažeminti asmenį informacija yra prasimanytos ar klaidingos žinios.

Anot teisėjos, D.Dargio knygoje aprašyti faktai, remiantis oficialiais teismų ir teisėsaugos dokumentais, todėl kaltinimai šmeižtu yra nepagrįsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.