Buvusi irkluotoja keliaus už grotų

Vilnietė du kartus skambino Bendrajam pagalbos centrui ir prašė gelbėti

O.Čiaščina neįrodė, kad sugyventinį nužudė besigindama.<br>D.Umbraso nuotr.
O.Čiaščina neįrodė, kad sugyventinį nužudė besigindama.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jun 27, 2015, 12:39 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 3:09 AM

Buvusi irkluotoja 35 metų Rusijos pilietė Oksana Čiaščina devynerius metus turės praleisti už grotų. Vilniaus apygardos teismas (VAT) pripažino, kad vilnietė tyčia nužudė 39 metų Olegą Jegorovą, su kurio kartu pragyveno dvylika metų.

Po nužudymo moters organizme buvo rasta 1,43 promilės alkoholio, bet griežtesnės bausmės ji išvengė pripažindama savo kaltę.

O.Čiaščina prisipažino, jog praėjusių metų gegužės 24-osios vidurnaktį Pašilaičiuose, Žemynos gatvėje esančiame bute, nudūrė savo sugyventinį, tačiau bandė įrodyti, kad tai padarė gindamasi nuo jo smurto.

Konfliktas tarp sugyventinių kilo po išgertuvių. Teisme jų kaimynai pasakojo, kad mažametį vaiką auginanti pora savaitgaliais ir per šventes gerdavo stiprų alų. Nužudytojo organizme rastos 2,06 promilės alkoholio.

Prieš vidurnaktį O.Čiaščina paskambino Bendrojo pagalbos centro telefonu ir pranešė, kad vyras smurtauja. Šio pokalbio garso įraše girdėti dviejų žmonių barnis ir keiksmažodžiai.

Po kelių minučių moteris pagalbos numerį surinko dar kartą ir tikino, kad sugyventinis muša ją ir mažametį vaiką, tačiau fone buvo visiškai tylu.

Policininkai buvo visai netoli ir jau po trijų minučių pabeldė į šio buto duris. Pravėrę duris koridoriuje jie išvydo negyvą vyrą su durtine žaizda krūtinėje, o šalia jo klūpėjo verkianti moteris.

O.Čiaščina pareigūnams bandė aiškinti, kad vyras sužalotas grįžo iš kiemo, bet tokią jos versiją iš karto paneigė į įvykio vietą atvykę medikai. Be to, bute buvo pritaškyta kraujo.

Nustatyta, kad kilus konfliktui O.Čiaščina iš pradžių įkando sugyventiniui į ranką, po to griebė peilį ir vieninteliu dūriu pataikė į širdies sritį. Vyras mirė iš karto.

Moteris pareigūnams bandė aiškinti, kad tuo metu pjaustė daržoves ir ranka, kurioje laikė peilį, norėjo atstumti smurtaujantį vyrą. Ji tikino, jog vyras bandė atimti iš jos paslėptus automobilio raktelius ir kažkur važiuoti. Tokia versija pareigūnams kėlė abejonių – nužudytasis buvo išsirengęs iki pusės, lyg ruoštųsi miegoti.

Kad tarp sugyventinių vyko konfliktas, pareigūnai neabejojo – O.Čiaščinos paakyje buvo kraujosruva, smurto žymės buvo matyti ir ant rankų. Ekspertai nustatė, kad jos padarytos rankas smarkiai spaudžiant pirštais.

Teismas nustatė, jog vyro elgesys nebuvo toks agresyvus ir pavojingas, kad būtų reikėję gintis peiliu. Be to, kaimynai patvirtino, kad O.Jegorovas buvo ramaus charakterio ir stengdavosi išvengti konfliktų, kuriuos išprovokuodavo agresyvi sugyventinė.

Nuteistoji O.Jegorovo broliui turės atlyginti laidotuvių ir kapo tvarkymo išlaidas – 1654 eurus. Neturtinę žalą teismas įvertino 7 tūkstančiais eurų. Aukos brolis prašė dvigubai didesnės sumos, bet VAT atsižvelgė į tai, kad O.Čiaščina niekur nedirba ir viena išlaiko mažametį vaiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.