Įsiaudrinę vyrai apsinuogino prieš moterimi apsimetusį taksistą

Meilės ieškančia mergina internete apsimetinėjęs Vilniaus rajono gyventojas įkalbėdavo vyrus prieš kamerą apsinuoginti, o po to griebdavosi šantažo. Jei pažinčių svetainėse ar socialiniuose tinkluose pradedate kalbinti merginą, įsitikinkite, ar kitoje ekrano pusėje ne šantažuoti nusiteikęs tipas. Kitaip galite ir apsijuokti, ir nukentėti.

Vyrai patikėjo, kad bendrauja internetu su geidulinga moterimi.<br>„123rf“ nuotr.
Vyrai patikėjo, kad bendrauja internetu su geidulinga moterimi.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Jul 6, 2015, 3:36 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 6:52 PM

Taip nutiko trims jauniems vyrams, kurie vietoj pažinties su karšta, meilės ištroškusia gražuole buvo priversti raudonuoti ir apie gėdingai pasibaigusias meilės paieškas pasakoti policijos tyrėjams.

Vilniaus rajono apylinkės teismas atvertė Pagirių gyventojo 21 metų Povilo Sprangino baudžiamąją bylą. Turto prievartavimu įtariamas jaunuolis savo aukų ieškodavo internete, socialiniame tinkle „Facebook“ ir pažinčių portale suaugusiesiems.

Susikūręs netikras anketas P.Spranginas apsimesdavo moterimi ir pradėdavo lengvatikių medžioklę.

Nuo 2013 metų sausio iki 2014 metų birželio ant jo kabliuko užkibo trys meilės ištroškę vyrai.

Bent jau tiek jų išdrįso ateiti pas policijos pareigūnus, kai įsivaizduojamoji gražuolė iš jų pradėjo reikalauti vis didesnių pinigų sumų.

Domino, ką turi kelnėse

P.Sprangino apgaulės taktika buvo paprasta – bendraudavo su jį užkalbinusiais vyrais, pasakodavo, kad sutiktų su jais pasimylėti, tačiau prieš tai norėtų įsitikinti, kad būsimo meilužio kelnėse tikrai yra tai, kas galėtų patikti.

Pasakęs savo „Skype“ programos vardą P.Spranginas laukdavo būsimos aukos.

Savo veido aferistas nerodydavo, pasiteisinęs techniniais nesklandumais, o pats žiūrėdavo į savo vyrišką pasididžiavimą jam demonstruojančius vyrus ir juos filmuodavo.

Surinkęs vyrus kompromituojančių vaizdo įrašų P.Spranginas pradėdavo juos šantažuoti – arba mokėk, arba visa Lietuva pamatys tai, ką tu išdarinėjai prieš vaizdo kamerą.

Reikalavo vis didesnių sumų

Iš vieno vyro P.Spranginas išviliojo 850 litų ir 100 eurų.

Iš pradžių į P.Sprangino nurodytą sąskaitą vyras pervedė 100 litų, bet šantažuotojui to neužteko, jis pareikalavo dar. Vyriškis jam pervedė dar 50 litų, po to 550 litų, 100 eurų, bet P.Spranginui vis tiek neužteko.

Jis vis primindavo tai ir reikalavo sumokėti 700 litų.  Vyras į P.Sprangino sąskaitą pervedė 150 litų, bet jo kantrybė baigėsi, todėl apie turto prievartautoją pranešė policijai.

Skundėsi dėl pinigų trūkumo

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį baigus paaiškėjo, kad dėl P.Sprangino veiklos pradėta dar viena baudžiamoji byla, kurioje nukentėjusiais pripažinti du vyrai.

Iš jų abiejų P.Spranginas už vaizdo įrašų neviešinimą reikalavo po 600 litų.

Viena auka mokėti pinigus šantažuotojui atsisakė, o kita sumokėjo 70 litų, bet vėliau persigalvojo ir apie nusikaltėlį pranešė policijos pareigūnams.

Abi šios baudžiamosios bylos buvo sujungtos į vieną ir perduotos teismui.

P.Spranginas savo kaltę pripažino, tačiau aiškino, kad taip elgtis jį privertė gyvenimas – esą jam labai trūko pinigų, todėl jų nusprendė įgyti nesąžiningu būdu. Vilniuje taksi vairuotoju dirbantis P.Spranginas žadėjo grąžinti šantažu iš trijų vyrų išviliotus pinigus ir prašė teismo nesiųsti jo už grotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.