Švedės L. Holm laidotuvės: paniekos žodžiai įtariamam žudikui

Gėlių ir žvakių jūra, ašaros ir paniekos žodžiai nužudymo dalyviams – taip antradienį švedai atsisveikino su 17 metų moksleive Lisa Holm, kurios nužudymu įtariamas lietuvis Nerijus Bilevičius.

Švedės L.Holm nužudymu įtariami broliai iš Lietuvos neigė savo kaltę.
Švedės L.Holm nužudymu įtariami broliai iš Lietuvos neigė savo kaltę.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-07 12:15, atnaujinta 2017-10-27 14:10

„Tai labai tragiška, kad tai nužudymas ir kad yra žmogus, kuris galimai tai padarė. Tai siaubinga“, – prieš šv. mišias portalui expressen.se kalbėjo vikaras Larsas Tullbergas.

Vikaras vadovaus šv. mišių aukos ir laidojimo ceremonijai. Jis gerai pažįsta žiauriai žuvusios mergaitės šeimą.

Šv. mišios bus aukojamos bažnyčioje, esančioje netoli Skovdės. Viduje telpa iki 130 žmonių, o tie, kurie netilps į bažnyčios vidų, šv. mišių galės klausytis lauke.

L.Holm šeima paprašė žiniasklaidos neiti į bažnyčią per laidotuves.

Už grotų liko vienas iš brolių

Birželio pabaigoje prokuroras nusprendė, kad už grotų turi likti Nerijus Bilevičius, o jaunesnį brolį geriau paleisti į laisvę.

17 metų Lisa Holm buvo nužudyta birželio 7 dieną. Mergina iš darbo ketino vykti namo, tačiau staiga dingo. Pareigūnai pradėjo paauglės paiešką, į kurią įsitraukė šimtai žmonių, o vėliau rado kūną be gyvybės ženklų.

Iš pradžių pareigūnai sulaikė abu brolius ir vieno jų žmoną  lietuvę  įtarė nusikaltimo slėpimu. Vėliau moteris buvo paleista, nors įtarimai nepanaikinti. Įtarimai nepanaikinti ir į laisvę paleistam A.Bilevičiui.

Broliai Bilevičiai ir nusikaltimo slėpimu įtariama N.Bilevičiaus žmona 34 metų Irina Bilevičienė savo kaltės nepripažįsta.

Švedijos policijai yra žinomas adresas, kur I.Bilevičienė apsistos Lietuvoje, todėl prireikus ji gali būti grąžinta į šalį, kurioje liko jos vyras Nerijus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.