Tardymo izoliatoriaus kasą direktorius sumaišė su savo pinigine

Dvejus metus Šiaulių tardymo izoliatoriui vadovavęs, tačiau po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atlikto tyrimo iš šios įstaigos direktoriaus kėdės išverstas 36 metų Ramūnas Zutkis į buvusią darbovietę nesugrįš nei kaip darbuotojas, nei kaip kalinys.

Pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius kaltu pripažintam R.Zutkiui teismas skyrė baudą.<br>R.Vitkaus nuotr.
Pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius kaltu pripažintam R.Zutkiui teismas skyrė baudą.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jul 10, 2015, 5:08 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 11:15 PM

Penktadienį nuosprendį paskelbęs Šiaulių apygardos teismas R.Zutkį pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo, turto pasisavinimo bei dokumentų klastojimo ir skyrė 60 MGL dydžio (2259,60 eurų) baudą.

Teismas nuteistajam dvejus metus uždraudė dirbti valstybės pareigūno darbą.

Pateko į STT agentų akiratį

Devynerius metus Šiaulių regiono pataisos inspekcijos direktoriumi dirbęs, už nuteistųjų, kuriems skirtas lygtinis paleidimas integraciją į visuomenę atsakingas R.Zutkis Šiaulių tardymo izoliatoriui vadovavo 2011-ųjų kovo 1 dienos.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktoriumi R.Zutkis tapo laimėjęs viešą konkursą, kuriame dalyvavo penki kandidatai.

Į STT agentų akiratį R.Zutkis pateko 2013 metų pabaigoje.

Buvo įtarta, kad Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktorius naudodamasis tarnybine padėtimi savo iš savo artimųjų automobilius remontuojasi už įmonės lėšas.

Ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo, turto pasisavinimo bei dokumentų klastojimo pradėję STT pareigūnai 2014-ųjų sausio mėnesį R.Zutkį sulaikė, o jo bei jo pavaldinių darbo kabinetuose atliko kratą.

Labiausiai pareigūnus domino buhalteriniai dokumentai už tardymo izoliatoriaus automobilių remontą.

Remonto išlaidas perkėlė į kitą sąskaitą

Patikrinus šiuos dokumentus, apklausus juos pildžiusius tardymo izoliatoriaus ir autoserviso darbuotojus įtarimai, kad Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktorius piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir savinosi įmonės lėšas, pasitvirtino.

Paaiškėjo, kad 2013 metų birželio 7 dieną R.Zutkis savo pavaldiniui liepė į autoservisą nuvežti suremontuoti automobilį „Land Rover Range Rover Sport“, kuriuo naudojosi.

Kitam savo pavaldiniui R.Zutkis liepė suklastoti dokumentus ir nurodyti, kad už 617 litų buvo suremontuotas ne jo asmeninis, o tardymo izoliatoriaus automobilis.

Tų pačių metų liepos 29 dieną į tą pačią automobilių remonto įmonę buvo atvežtas ir suremontuotas kitas automobilis, kuriuo naudojosi R.Zutkis – „Infiniti EX35“.

Šio automobilio remontas kainavo 275 litų, kurie papildė šiame servise remontuoto tardymo izoliatoriaus automobilio „Ford Transit“ sąskaitą.

Dokumentuose buvo nurodyta, kad tarnybinio mikroautobuso remontas kainavo ne 1009 litus, o 1284 litus.

Pasisavino 1962 litus izoliatoriaus lėšų

Pasinaudojęs ta pačia schema 890 litų R.Zutkis „sutaupė“ tame pačiame servise susiremontavęs automobilį „Mercedes Benz S300“, ant kurio buvo pritvirtinti prekybiniai numeriai. Ši suma papildė sąskaitą kuri buvo išrašyta už kito Šiaulių tardymo izoliatoriaus automobilio remontą.

2013 lapkričio 8-ąją R.Zutkis nepanoro mokėti 180 litų už jo automobilio „Mercedes Benz 600“ remontą, todėl šie pinigai buvo įtraukti į kito tarnybinio tardymo izoliatoriaus automobilio remonto išlaidas.

Iš viso būdamas valstybės tarnautoju R.Zutkis tokiu būdu pasisavino 1962 litus Šiaulių tardymo izoliatoriaus lėšų.

Sulaikė, kai paėmė pinigus

Be to liepęs suklastoti dokumentus apie jau minėtoje automobilių remonto įmonėje neva atliktą Šiaulių tardymo izoliatoriaus automobilio „Volkswagen Passat“ remontą R.Zutkis pasikėsino pasisavinti 900 litų.

Pagal buhalterijos skyriui pateiktą sąskaitą faktūrą už neva suremontuotą tardymo izoliatoriaus automobilį į autoserviso sąskaitą buvo pervesti 1425 litai.

Pagal susitarimą iš šios sumos R.Zutkiui turėjo atitekti 900 litų. Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktorių jau sekę STT agentai sulaikė 2014-ųjų sausio 7-ąją, kai jis šalia serviso paėmė sutartus 900 litų.

Sulaikytas ir į areštinę uždarytas R.Zutkis prisipažino įvykdęs jam inkriminuotus nusikaltimus.

Nusikaltusio direktoriaus prisipažinimas teisme buvo įvertintas kaip jo kaltę lengvinanti aplinkybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.