Viešbučio savininkei D. Kuklierienei – dar vienas nuosprendis

Panevėžio apygardos teismas

E.Kuklierienei apkaltinamąjį nuosprendį kovo 23 dieną paskelbė ir Šiaulių apygardos teismas, šis nuosprendis taip pat nėra įsiteisėjęs.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
E.Kuklierienei apkaltinamąjį nuosprendį kovo 23 dieną paskelbė ir Šiaulių apygardos teismas, šis nuosprendis taip pat nėra įsiteisėjęs.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2015, 2:55 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 12:25 AM

Teismo pranešime pažymima, kad byloje esantys rašytiniai dokumentai, liudytojų parodymai patvirtina, kad būtent D.Kuklierienė tyčia organizavo apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą, kai savo vadovaujamos bendrovės buhalteriams nurodė beveik 430 tūkst. eurų skolą be pateisinančių dokumentų apskaityti įmonės buhalterijoje kaip grąžintą finansiniu turtu.

Teismas taip pat nustatė, kad D.Kuklierienė, piktnaudžiaudama tarnybine padėtimi, būdama atsakinga už įmonės pirkimų vykdymą, iš anksto neteisėtai parinko įmones laimėtojas, su kurių pagalba siekė apgaule užvaldyti Lietuvos verslo paramos agentūros administruojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšas, iš viso – beveik 8300 eurų.

Baudos, kuri yra švelnesnė sankcijoje numatyta bausmės rūšis, skyrimą teismas motyvavo ir tuo, kad D.Kuklierienė dirba, gauna pajamas, ir būtent tokia bausmė atitinka jos skyrimui keliamus tikslus.

Šioje baudžiamojoje byloje D.Kuklierienei taip pat buvo inkriminuotas didelės vertės turto pasisavinimas, tačiau teismas konstatavo, kad nepadaryta veika, turinti šio nusikaltimo požymių, kadangi teismui nepakako įrodymų.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

E.Kuklierienei apkaltinamąjį nuosprendį kovo 23 dieną paskelbė ir Šiaulių apygardos teismas, šis nuosprendis taip pat nėra įsiteisėjęs. Šioje byloje verslininkė pripažinta kalta dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo, kai skirta 2,5 metų laisvės atėmimo bausmė.

E.Kuklierienė ir dar grupė asmenų įtarimų sulaukė prieš kelerius metus atliekant didelės apimties tyrimą dėl 2010 metais Lietuvos krepšinio federacijos ir Panevėžio miesto savivaldybės pasirašytos sutarties lėšų panaudojimo teisėtumo.

Įtariama, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės „Via Unica“ viešbutį „Romantic“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.