Švenčionių r. nužudytas vyras, tarp įtariamųjų – šešiolikmetis

Nuo sugėrovų smūgių žuvus nuomininkui, namo šeimininkė Švenčionių policijos pareigūnams bandė įrodyti, kad vyras mirė patekęs į avariją. Švenčionių rajono Magūnų kaimo gyventojai nepavyko apgauti patyrusių policininkų, nors ji ir bandė nuslėpti tikrąją savo nuomininko mirties priežastį.

Policija tiria įvykį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija tiria įvykį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Jul 14, 2015, 8:44 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 8:38 AM

Skambučio apie Magūnų kaime blogai besijaučiantį vyrą policijos pareigūnai sulaukė naktį į antradienį. Pagalbos prašanti 35 metų moteris aiškino, kad apie 22–23 valandą jos nuomininkas į namus grįžo sunkiai sužalotas.

Vyras esą dar spėjo pasakyti, kad jį partrenkė ir nuvažiavo kažkoks automobilis, ir iškart pasijuto labai blogai. Nurodytu adresu buvo išsiųsti greitosios pagalbos medikai ir policijos ekipažas. Nuvykus paaiškėjo, kad vyras jau miręs, tačiau ant jo matomi sužalojimai visai nepanašūs į tuos, kurie atsiranda po eismo įvykio.

Nors moteris laikėsi savo versijos, esą nuomininkas namo grįžo jau apdaužytas, po kiek laiko policijos pareigūnai privertė moterį pasakyti tiesą. Paaiškėjo, kad tą vakarą namuose buvo girtaujama. Kartu su 42 metų nuomininku stikliuką kilnojo ir dar du šio kaimo gyventojai, daug jaunesni už jį – netoliese gyvenantys 16 metų paauglys ir 21 metų jaunuolis.

Sugėrovai dėl kažko susipyko ir susimušė. Kadangi jėgos buvo nelygios, 42 metų vyras buvo sumuštas mirtinai. Žudikai pabėgo, o visą konfliktą mačiusi namo šeimininkė dar kurį laiką galvojo, kaip apie žmogžudystę pranešti policijos pareigūnams, kad nesukeltų jų įtarimų ir apsaugotų žmogų nužudžiusius kaimynus.

Sugalvojusi, kaip jai atrodė, įtikinamą istoriją, ji paskambino į policiją. Abu žmogžudžius pareigūnai sulaikė tą pačią naktį. Jie uždaryti į areštinę, dėl jų suėmimo ketinama kreiptis į teismą. Švenčionių rajone tai pirmoji žmogžudystė šiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.