Pasieniečiai sulaikė 4 nelegalus iš Vietnamo ir jų vedlį latvį

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė dar 4 nelegalius migrantus iš Vietnamo. Juos gabeno Latvijos pilietis. Šiemet įkliuvo jau 10 latvių, kurie per Lietuvą nelegaliai bandė gabenti užsieniečius.

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė 4 nelegalius migrantus iš Vietnamo bei juos gabenusį latvį.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalvarijos pasieniečiai sulaikė 4 nelegalius migrantus iš Vietnamo bei juos gabenusį latvį.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2015, 9:45 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 4:34 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį maždaug 1 val. nakties VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai netoli Kalvarijos savivaldybės Trumpalių kaimo sustabdė automobilį „Volvo V70“ latviškais numeriais. Jį vairavęs tvarkingus dokumentus turėjęs 35-erių latvis buvo beišvažiuojantis į Lenkiją.

Automobiliu vyko dar 4 asmenys, kaip paaiškėjo, Vietnamo piliečiai. 3 iš jų pateikė 22-ejų, 29-erių ir 35-erių vietnamiečių pasus. Ketvirtas užsienietis turėjo 16-mečio vietnamiečio tapatybės kortelę. Suaugusiųjų pasuose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo vizų, suteikiančių teisę legaliai patekti į Šengeno erdvę.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai latviui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Vairuotoją ir 3 vietnamiečius pasieniečiai uždarė į areštinę. Nepilnametis užsienietis trečiadienį priešpiet buvo Kalvarijos užkardoje. Ten pat saugomas ir latvio automobilis.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 187 nelegalius migrantus iš Vietnamo, bandžiusius neteisėtai patekti į Lietuvą. Pagal pilietybes vietnamiečių yra sulaikoma daugiausiai, šių nelegalių migrantų skaičius pastaruoju metu sparčiai augo.

Kita VSAT pareigūnų fiksuojama tendencija yra ta, kad daugėja sulaikytų nelegalius migrantus gabenančių Latvijos piliečių. Iš savo šalies į Lietuvą jie užsieniečius veža per vidinę Šengeno sieną, kur nėra nuolatinės kontrolės, o pravažiavę Lietuvą bando išvykti į Lenkiją. Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 10 Latvijos piliečių, iš kurių 9 gabeno nelegalius migrantus iš Vietnamo, o vienas – iš Afganistano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.