23 metų vyras iš Tauragės r. jau įvykdė 136 nusikaltimus

Tauragės rajone apylinkės teismas

Vyras prisipažino padaręs šiuos nusikaltimus ir bylą nagrinėjusiam teisėjui paaiškino, kad tokį veikos modelį nusižiūrėjo internete.<br>Asociatyvi nuotr.
Vyras prisipažino padaręs šiuos nusikaltimus ir bylą nagrinėjusiam teisėjui paaiškino, kad tokį veikos modelį nusižiūrėjo internete.<br>Asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 16, 2015, 4:33 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 8:42 PM

Trečiadienį paskelbtu nuosprendžiu jis pripažintas kaltu dėl sukčiavimo, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės panaudojimo, prisijungimo prie informacinės sistemos ir dokumento suklastojimo. Skirta dvejų metų laisvės atėmimu bausmė, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui.

Nukentėjusiesiems nuteistasis privalės atlyginti ir 59 tūkst. 228 eurų turtinę žalą, pranešė teismas.

M.U. per beveik pusantrų metų 66 kartus apgaule savo naudai įgijo svetimą turtą, 4 kartus neteisėtai panaudojo elektroninės mokėjimo priemonės duomenis, 65 kartus neteisėtai prisijungė prie informacinės sistemos ir vieną kartą suklastojo dokumentą – tokiu būdu žalą padarė 66 nukentėjusiesiems.

Vyras prisipažino padaręs šiuos nusikaltimus ir bylą nagrinėjusiam teisėjui paaiškino, kad tokį veikos modelį nusižiūrėjo internete. Jis pasakojo, kad nukentėjusiųjų vardu ėmė paskolas, atsiųsdavo jiems pranešimus, kad paskolos yra grąžintos, o pats šiuos pinigus išleisdavo laisvalaikiui, mokėdavo kreditų įmokas. Posėdžio metu žadėjo žalą nukentėjusiesiems atlyginti.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad vyras gailisi, anksčiau neteistas, kritiškai vertina savo elgesį, yra nusiteikęs dirbti ir atlyginti padarytą turtinę žalą.

Tauragės rajono apylinkės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.