Nužudymu įtariamas kaunietis stulbino poelgiais ir kalbomis

Kauno policijos pareigūnai sulaikė nužudymu įtariamą vyriškį, kuris prieš savaitę sublizgėjo neįtikėtinu poelgiu – apsiginklavęs mačete įsiveržė į S.Nėries muziejų Kaune ir prisistatė poetės anūku. Jis taip pat pareikalavo durų raktų, signalizacijos kodo, mat nusprendė muziejuje apsigyventi.

Benamio kūnas buvo aptiktas Kauno senamiestyje esančiame kanalizacijos šulinyje.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Benamio kūnas buvo aptiktas Kauno senamiestyje esančiame kanalizacijos šulinyje.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 16, 2015, 1:26 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 9:53 PM

35 metų kaunietis šį išpuolį surengė liepos 9-ąją ir policijos areštinėje praleido dvi paras, o trečiadienį vakare kriminalistai jį sulaikė dėl nužudymo.

Pareigūnai tyrimą dėl nužudymo pradėjo liepos 10-ąją, kai Kauno semamiestyje, Druskininkų gatvėje esančiame kanalizacijos šulinyje buvo aptiktas negyvo žmogaus kūnas. 37-erių vyro kūnas buvo sumuštu veidu ir ant galvos užmautu permatomu polietileno maišeliu.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad šią nusikalstamą veiką galėjo įvykdyti išpuolį muziejuje surengęs kaunietis. Jis sulaikytas Druskininkų gatvėje, netoli nusikaltimo vietos. Vyriškis tikino tik ėjęs pasivaikščioti.

Pareigūnai atliko kratą kauniečio namuose ir pranešė suradę tyrimui reikšmingų daiktų. Tačiau įtariamasis neigia bet kokias sąsajas su nusikaltimu. Vis tik pareigūnai tikina surinkę pakankamai jo kaltės įrodymų – šįkart pagelbėjo liudininkai.

Vis tik kol kas nerandama motyvų, kodėl vienas benamis buvo nužudytas.

Turima duomenų, kad šis vyriškis nuolat bendraudavo su benamiais ir net tariamai jais rūpinosi – kelis kartus siuntė raštus Kauno savivaldybei siūlydamas juos apgyvendinti vienoje aptvertoje teritorijoje – savotiškame gete. Vyriškis siunčiamuose raštuose nurodė esą užsieniečiai jo dažnai klausinėja, kodėl Kauno gatvėse tiek daug benamių.

Kaunietis pareiškė užsiimantis individualia veikla, tačiau kokia – komercinė paslaptis. Anksčiau jis nebuvo teistas.

Tyrimą kontroliuojantys Kauno apygardos prokurorai neabejoja, kad bus prašoma psichiatrų įvertinti įtariamojo būklę, o rytoj ketinama kreiptis į teismą dėl suėmimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.