Skyrė baudą ir konfiskavo automobilio vairą su svastika

Teismas Kaune nusprendė konfiskuoti automobilio vairą, ant kurio buvo pavaizduota nacistinė svastika. Mašinos savininkui teks ne tik ieškoti kito vairo, bet ir sumokėti baudą.

Kaunietis neteko išskirtinio automobilio vairo.<br>Kauno policijos nuotr.
Kaunietis neteko išskirtinio automobilio vairo.<br>Kauno policijos nuotr.
Kaunietis neteko išskirtinio automobilio vairo.<br>Kauno policijos nuotr.
Kaunietis neteko išskirtinio automobilio vairo.<br>Kauno policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jul 16, 2015, 2:42 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 9:27 PM

Gegužės 2-ąją gautas pilietiško jaunuolio pranešimas, kad Kaune, Muziejaus gatvėje, praeidamas pro automobilį „Citroen Xantia“, matomoje vietoje, t. y. ant vairo, pastebėjo nacistinės Vokietijos simboliką – erelį, po kurio kojomis vainike pavaizduota nacistinė svastika, o aplink ją – užrašai.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariate pagal šį faktą buvo pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena dėl nacistinių ar komunistinių simbolių platinimo ar demonstravimo.

Birželio 16-ąją teismas, išnagrinėjęs administracinių teisės pažeidimo bylą, 57 metų automobilio savininkui paskyrė 144 eurų baudą su vairo konfiskavimu. Šis teismo sprendimas įsiteisėjo.

Kauno apskrities policija primena, kad už nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo arba vėliavų, ženklų ar uniformų, kurių sudedamoji dalis yra nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliava ar herbas, nacistinių ar komunistinių organizacijų simbolių ar uniformų arba nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, nacistinės svastikos, nacistinio SS ženklo, sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklo, sovietinės raudonos penkiakampės žvaigždės ženklo pagrindu sudarytų vėliavų ar ženklų, atsakingų už Lietuvos gyventojų represijas Vokietijos nacionalsocialistų ar SSRS komunistų partijos vadovų atvaizdų platinimą, naudojimą susirinkime ar kitame masiniame renginyje arba kitokį demonstravimą, taip pat nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR himno viešą atlikimą įstatymas numato baudą nuo 144 iki 289 eurų su daikto, kuris buvo administracinio teisės pažeidimo padarymo įrankis, konfiskavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.