Panevėžio policija atskleidė dvi žmogžudystes

Panevėžio policijos pareigūnai išaiškino du nusikaltimus, kurie buvo pradėti mirties priežasčiai nustatyti, tačiau vėliau perkvalifikuoti į nužudymus.

Panevėžio policija atskleidė dvi žmogžudystes.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Panevėžio policija atskleidė dvi žmogžudystes.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2015, 12:43 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 4:48 PM

Kaip rašoma Panevėžio apskrities VPK pranešime, liepos 7 d. apie 9 val. Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad atvira liepsna degusiame gyvenamajame namas Panevėžio r., Naujamiesčio seniūnijoje, Liberiškio kaime, užgesinus gaisrą, rastas kūnas. Paaiškėjo, kad tai minėtame name gyvenusio 32 metų T.S. kūnas.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai kartu su Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnais pradėjo įvykio tyrimą, apklausė liudytojus, kėlė įvairias gaisro kilimo priežastis.

Panevėžio rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, surinkę visą informaciją, nustatė, kad namas buvo padegtas, ir sulaikė įtariamąjį – Panevėžio rajono gyventoją T.M. (gim. 1994 m.). Pareigūnams toliau intensyviai aiškinantis nusikaltimo aplinkybes, nustatyta, kad įtariamasis gyvenamąjį namą padegė žinodamas, kad viduje yra T.S.

Paaiškėjo, kad įtariamasis kartu su žuvusiuoju gaisro išvakarėse išgėrinėjo minėtame name. Tarp neblaivių vyrų kilo konfliktas ir įtariamasis T.M. išėjo. Tą pačia naktį įtariamasis padegė namą, kuriame liko 1983 metais gimęs T.S. Tęsiant ikiteisminį tyrimą, aiškėja, kad prieš padegdamas namą įtariamasis pasisavino kai kuriuos asmeninius T.S. daiktus.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti buvo perkvalifikuotas į tyrimą dėl nužudymo. Iki šiol policijai nekliuvusiam įtariamajam T.M. (gim. 1994 m.) pareikšti įtarimai dėl nužudymo. Įstatymai numato, kad tas, kas nužudė žmogų kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, baudžiamas laisvės atėmimu nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Liepos 16 d. teismas leido įtariamajam taikyti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Liepos 12 d. apie 10 val. Panevėžio apskrities policijos pareigūnai gavo pranešimą iš piliečio A.B., kad savo namuose Kupiškyje, Ąžuolų g., rado mirusį pas jį besisvečiavusį R.B. (gim. 1966 m.). Atvykę medikai konstatavo mirtį, o policijos pareigūnai atliko pirminę apžiūrą.

Pareigūnai užfiksavo įvairių kūno sužalojimų, tačiau apžiūros metu negalėjo nustatyti, ar sužalojimai smurtiniai, ar atsirado vyrui nugriuvus. Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kupiškio rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Atlikus autopsiją, paaiškėjo, kad 49-erių vyro krūtinėje yra nedidelė durtinė žaizda, pažeisti vidaus organai, kas ir yra mirties priežastis. Ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti buvo perkvalifikuotas į tyčinį nužudymą.

Tęsdami ikiteisminį tyrimą, pareigūnai nustatė ir sulaikė penkis išvakarėse kartu išgėrinėjusius asmenis: apie vyro mirtį pranešusį iki šiol neteistą, bet policijai žinomą A.B. (gim. 1971 m.), ne kartą už vagystes ir plėšimus teistą R.J. (gim. 1960 m.), už vagystes teistą S.K. (gim. 1968 m.), neteistą, bet policijai žinomą R.B. (gim. 1973 m.) ir kartu su vyrais šventusią moterį – neteistą, bet dėl smulkių nusižengimų policijai žinomą N.P. (gim. 1970 m.).

Visiems penkiems įtariamiesiems pareikšti įtarimai dėl nužudymo. Tas, kas nužudė kitą žmogų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo 7 iki 15 metų.

Teismas įtariamiesiems skyrė kardomąsias priemones – suėmimus nuo 10 iki 20 parų. Ikiteisminis tyrimas tęsiamas, nustatinėjami kiekvieno įtariamojo veiksmai ir jų veiksmų priežastinis ryšys su mirtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.