Agresyvus kaunietis bute įkalino žmoną ir vaiką

Sekmadienį Kaune sulaikytas namuose agresyviai elgęsis vyras su peiliu. Sulaikytajam pareikšti įtarimai dėl neteisėto laisvės atėmimo ir grasinimo nužudyti.

Kaune pareigūnai namuose sulaikė agresyvų vyrą su peiliu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Kaune pareigūnai namuose sulaikė agresyvų vyrą su peiliu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2015, 8:22 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 4:57 AM

Specialiojo būrio pareigūnai keltuvu buvo pakelti iki balkono, išdaužė langus ir, patekę į butą, sulaikė agresyviai besielgusį M.Ž.

Liepos 19-ąją 22 val.16  min. į Kauno miesto Santakos policijos komisariatą atvyko vyriškis, kuris pranešė, kad Kaune, Baltų prospekte gyvenantis jo 29 metų brolis nebendrauja, iš buto neišeina.  Brolio kaimynai jam  sakė, kad  bute girdėti vaiko verksmąs, iš buo esą sklinda nemalonus kvapas, o jo brolio 23 metų žmona ir 2 metų vaikas gali būti nužudyti.

Kauno apskrities policijos pareigūnams kartu su vyriškiu nuvykus minėtu adresu, iš buto iš tiesų sklido silpnas nemalonus kvapas.  Todėl buvo iškviestos specialiosios tarnybos (ugniagesiai gelbėtojai, greitosios medicinos pagalbos medikai).

Atvykę policijos pareigūnai su 29 metų vyriškiu bandė užmegzti kontaktą, tačiau nei su pareigūnais, nei su broliu jis į kalbas nesileido.

Kadangi buto durys buvo užblokuotos iš vidaus, o viduje esančiai moteriai ir vaikui grėsė reali grėsmė, buvo nuspręsta 5 aukšte esantį būstą šturmuoti pro langą.

Policijos pareigūnams nukreipus vyriškio dėmesį į rakinamas buto duris, buvo išdaužtas lango stiklas, pro kurį į vidų patekę pareigūnai vyriškį sulaikė. Sulaikymo metu nei moteris su vaiku, nei vyriškis, nei policijos pareigūnai nenukentėjo. Tačiau moteris ir mažametis pristatyti į gydymo įstaigą, kad būtų įvertinta jų sveiktaos būklė.

Agresyviai elgęsi M.Ž.uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 145 str. 2 d. (grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas) ir 146 str. 1 d. (neteisėtas laisvės atėmimas). Vyriškiui laisvės atėmimas iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje