Trys gruzinai buvo susekti per sienos stebėjimo sistemą

Padvarionių užkardos pareigūnai sulaikė tris gruzinus, kurie neteisėtai perėjo sieną iš Baltarusijos.

Padvarionių užkardos pareigūnai sulaikė tris gruzinus, kurie neteisėtai perėjo sieną iš Baltarusijos.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Padvarionių užkardos pareigūnai sulaikė tris gruzinus, kurie neteisėtai perėjo sieną iš Baltarusijos.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2015, 12:03 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 4:21 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, sekmadienio pavakarę VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai, kurių saugomame sienos su Baltarusija ruože yra įdiegta vaizdo stebėjimo ir sienos kontrolės sistema, užfiksavo tris asmenis. Jie neleistinoje vietoje Vilniaus rajono Bajorų kaimo ribose perėjo sieną iš Baltarusijos į Lietuvą bei mišku nubėgo į šalies gilumą.

Pasieniečiai į šią vietovę iškart nusiuntė daugiau patrulių, kinologus su šunimis, o žvalgybai iš oro buvo pakeltas VSAT sraigtasparnis „Eurocopter“.

Paieška ilgai neužtruko – VSAT patruliai Vilniaus rajono Medininkų kaimo prieigose, apie kilometrą nuo valstybės sienos, miške, netrukus sulaikė tris vyrus. Paaiškėjo, kad jie yra Gruzijos piliečiai. Viena iš jų yra 30 metų, dviem – po 31-erius. Gruzinų pasuose nebuvo Šengeno vizų. Juos pasieniečiai uždarė į areštinę, o dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 52 nelegalius migrantus iš Gruzijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.