Paskelbtas išteisinamasis nuosprendis Pakruojo dvaro byloje

Trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį UAB „Pakruojo parkai“ byloje, kuriuo išteisino visus keturis kaltinamuosius, iš kurių du – juridiniai asmenys.

Paskelbtas išteisinamasis nuosprendis Pakruojo dvaro byloje.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Paskelbtas išteisinamasis nuosprendis Pakruojo dvaro byloje.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 22, 2015, 4:10 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 2:47 PM

Kaip pranešė Nacionalinė teismų administracija, juridiniai asmenys UAB „Pakruojo parkai“ ir „Prof City“ bei jų direktoriai Giedrius Klimkevičius (gim. 1966) ir V.U. (gim. 1979) išteisinti jiems nepadarius nuskalstamų veikų, kuriomis buvo kaltinami.

G.Klimkevičius ir jo vadovaujamas juridinis asmuo UAB „Pakruojo parkai“ bei kaltinamasis V.U. išteisinti dėl dokumentų klastojimo padarant didelę žalą bei pasikėsinimo apgaule juridinio asmens naudai įgyti didelės vertės svetimą turtą, nes nėra įrodymų, patvirtinančių, kad buvo padaryti šie nusikaltimai. Taip pat byloje nėra įrodymų, kad tarp kaltinamųjų (fizinių asmenų) buvo susitarimas bendrininkauti ir apgaule įgyti svetimą turtą.

Nepasitvirtino ir kaltinimas bendrovių vadovams bei juridiniams asmenims dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Dėl to jų atžvilgiu taip pat priimtas išteisinamasis nuosprendis.

Asmenys buvo kaltinami sukčiavimu, nes darbai, už kurių apmokėjimą buvo pateiktos paraiškos, neva nebuvo atlikti. Kaip paaiškėjo teismo proceso metu, darbai Pakruojo dvare, dėl kurių neatlikimo ir Lietuvos verslo paramos agentūrai pateiktos paraiškos juos apmokėti asmenims buvo pareikštas kaltinimas pasikėsinimu sukčiauti, realiai buvo atlikti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.