Buvęs regbio meistras siautėjo policijos komisariate

Kretingalėje registruotas Irenijus Zaleckis originaliai padėkojo policininkams už apsaugą nuo kruvinų išpuolių, o gal net ir už išgelbėtą gyvybę po to, kai buvo sulaikytas kelyje neblaivus. Nugabentas į Klaipėdos rajono policijos komisariatą 55 metų vyriškis ten sumušė budėtoją.

I.Zaleckiui gresia antras teistumas – už pasipriešinimą pareigūnui.<br>G.Pilaičio nuotr.
I.Zaleckiui gresia antras teistumas – už pasipriešinimą pareigūnui.<br>G.Pilaičio nuotr.
I.Zaleckis gali sėsti ne į nukentėjusiųjų, o į teisiamųjų suolą.
I.Zaleckis gali sėsti ne į nukentėjusiųjų, o į teisiamųjų suolą.
Daugiau nuotraukų (2)

Gediminas Pilaitis

Jul 23, 2015, 2:00 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 11:52 AM

Trečiadienį policijos patruliai Dovilų gyvenvietės (Klaipėdos r.) kelyje sulaikė automobilį, kurį vairavo anksčiau Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriui vadovavęs I.Zaleckis.

Sulaikytas vyriškis elgėsi įžūliai – nepateikė vairuotojo pažymėjimo, keikėsi, atsisakė pasitikrinti blaivumą. Buvęs valdininkas ir regbio meistras I.Zaleckis nenurimo ir nuvežtas Klaipėdos rajono policijos komisariatą Gargžduose – sumušė budėtoją.

I.Zaleckis vyresniajam policijos postiniui smogė ranka penkis šešis kartus į kairįjį ir dešinįjį žastą. Pareigūnai jį sutramdė panaudoję kovinių imtynių veiksmus.

Atsisakiusiam pasitikrinti blaivumą I.Zaleckiui teks susitaikyti su tokiais atvejais nustatomu sunkiu girtumu.

Pažeidėjas uždarytas į policijos areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo pareigūnams.

I.Zaleckiui policijos pagalbos prireikė po to, kai sužinojo, kad buvusi pedagogė 57 metų klaipėdietė Jelena Berlimova ir jos duktė 25 metų Viktorija Gudkova siekia įbauginti ir net sužaloti jį bei jo šeimos narius.

Šių moterų pažįstamas, anksčiau du kartus teistas klaipėdietis Stanislavas Kladovas 2013 metų sausio 6-ąją perpjovė I.Zaleckio žmonos Svetlanos Zalecienės vairuojamo automobilio „Volkswagen Golf“ priekinių stabdžių žarnelę. Nelaimės išvengta, nes S.Zaleckienė laiku pastebėjo gedimą.

Sulaikytas S.Kladovas prisipažino J.Berlimovos paprašytas peiliu įpjovęs S.Zaleckienės automobilio stabdžių žarnelę, kad jį patektų į avariją. To esą reikėjo, kad sutuoktiniai nenuvyktų į teismo procesą Vilniuje, kuriame buvo nagrinėjami J.Berlimovos dukters ir Zaleckių santykiai.

Už plėšimą ir turto prievartavimą teistam S.Kladovui parodytos šeimos nuotraukos, už I.Zaleckio sužalojimą žadėtas 1000 litų atlygis. Perpjovęs tik žarnelę S.Kladovas žaloti buvusio regbio meistro nesiryžo – kriminalinį užsakymą perdavė pažįstamam klaipėdiečiui Juliui Žaltauskui.

Pastarasis, sužinojęs, kad Zaleckiai augina mažametę dukterį, užsakymo neįvykdė. Susitikęs su I.Zaleckiu vyras papasakojo, kad su juo ir šeimos nariais norima susidoroti.

Ne juokais susirūpinęs dėl savo ir artimųjų gyvybės I.Zaleckis kreipėsi į uostamiesčio policiją. Kriminalistai greitai sulaikė nusikalstamos veiklos organizatorius ir dalyvius.

Baudžiamoji byla dėl pasikėsinimo sužaloti I.Zaleckį ir jo žmoną nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme. Nukentėjusieji reikalauja griežtinti kaltinimus J.Berlimovai, V.Gudkovai ir S.Kladovui – teisti juos už pasikėsinimą į žmogaus gyvybę.

J.Berlimova neigia siekusi įbauginti ir sužaloti S.Zaleckienę – jos dukters V.Gudkovos sutuoktinio motiną. Pasak jos, inkriminuojami kaltinimai tėra blogų santykių su I.Zaleckiu pasekmė.

„Svetlana su vyru ilgai nesikraustė iš buto Klaipėdoje, kurį buvo pardavę mano dukrai ir jos vyrui – V.Zaleckio posūniui. Dėl to turėjome daug bėdų, bylinėjomės.“, – praeitį prisiminė J.Berlimova.

Moteris sakė, kad I.Zaleckis po to, kai daugiabučio kieme plaktuku sudaužė du posūniui ir jo žmonai priklausiusius automobilius ir nusiaubė šeimos butą, buvo nuteistas už chuliganizmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?