Broliai žudikai tūno Kaune?

Aiškėja, kad dvidešimtmečio nužudymu įtariami du broliai neišvyko į užsienį. Jie gali slapstytis gimtajame Kaune. Perspėjama, kad mirtinus šūvius paleidę vaikinai yra ginkluoti ir labai pavojingi.

Pareigūnai kol kas neranda žudikų, šioje Kauno vietoje, Medvėgalio gatvėje, nušovusių 20 metų jaunuolį.<br>P.Mantauto nuotr.
Pareigūnai kol kas neranda žudikų, šioje Kauno vietoje, Medvėgalio gatvėje, nušovusių 20 metų jaunuolį.<br>P.Mantauto nuotr.
R.Gudynas (kairėje) ir D.Ščesnavičius po žmogžudystės dingo kaip į vandenį.<br>Kauno policijos nuotr.
R.Gudynas (kairėje) ir D.Ščesnavičius po žmogžudystės dingo kaip į vandenį.<br>Kauno policijos nuotr.
D.Ščesnavičius.<br>Kauno policijos nuotr.
D.Ščesnavičius.<br>Kauno policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Vygandas Trainys („Lietuvos rytas“)

Jul 24, 2015, 6:30 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 9:01 AM

„Policijos pareigūnai intensyviai ieško dviejų jaunuolių, įtariamų nužudymu. Žmones, kurie matė juos ar žino jų buvimo vietą, prašome nedelsiant paskambinti“, – sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Tumelytė.

Ginkluoti broliai – 23 metų Rytis Gudynas ir 17 metų Deividas Ščesnavičius – prapuolė kaip į vandenį po žmogžudystės, įvykdytos gegužės 27-ąją.

Aukštųjų Šančių rajone, Medvėgalio gatvėje, buvo šūviais mirtinai sužeistas 20 metų vaikinas. Nužudymo byloje įtariami R.Gudynas ir D.Ščesnavičius – puikiai žinomi policijai. Anksčiau jie buvo teisti.

Įtariama, kad broliai šaudė iš pistoleto ir revolverio. Neoficialiais duomenimis, vaikinai gali priklausyti Kauno nusikalstamoms gaujoms.

Šiuos ginklus jie laiko nelegaliai. Manoma, jog pistoletas ir revolveris yra perdirbti. Jais galėjo būti įvykdytas ne vienas smurtinis nusikaltimas.

Jaunuolių kompanijos ginčas gegužės 27-osios vakarą plykstelėjo Medvėgalio gatvėje, prie 29-ojo namo. Netoliese yra prekybos centras „Iki“. Iš pradžių buvo daužomas maždaug 16 metų paauglys. Neatmetama, kad muštynių iniciatoriai buvo D.Ščesnavičius ir R.Gudynas.

Vienas jaunuolis mušeikų auką pamėgino apginti, bet netrukus peštynių vietoje nuaidėjo šūviai. Į krūtinę sužeistas 20-metis mirė ligoninėje.

Per konfliktą nukentėjo dar du vaikinai – vienam peršautos kojos, kitam sužeista ausis. Manoma, kad visos trys incidento aukos priklausė vienai konfliktuojančių stovyklų.

Anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Dariaus Žukausko, ginkluoti bėgliai šiuo metu kelia didelį pavojų visuomenei: „Atpažinus juos, jokiu būdu patiems nevertėtų imtis veiksmų. Reikia tiktai pranešti policijai.“

Iš pradžių buvo manoma, kad broliai po žmogžudystės skubiai išvyko į užsienį. Tačiau šiuo metu pareigūnams labiau tikėtina versija, kad jie pasislėpė Kaune pas savo pažįstamus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.