Turto iššvaistymu kaltintas verslininkas sulaukė teismo malonės

Buvęs Kauno krovinių gabenimu bendrovės „Transgapra“ direktorius ir akcininkas 44 metų Arūnas Baratinskas lengviau atsikvėpė, penktadienį išklausęs Kauno apygardos teismo nuosprendžio turto iššvaistymo, dokumentų klastojimo, skolininko nesąžiningumo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo byloje.

Kauno apygardos teismas penktadienį išteisino turto iššvaistymo byloje kaltinamus A.Baratinską ir R.Jucių.<br>P.Mantauto nuotr.
Kauno apygardos teismas penktadienį išteisino turto iššvaistymo byloje kaltinamus A.Baratinską ir R.Jucių.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jul 24, 2015, 1:07 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 6:51 AM

Teisėja Danguolė Šiugždinytė nusprendė jį išteisinti.

Palankaus verdikto šioje byloje sulaukė ir 45 metų rokiškietis Remigijus Jucius, kurį prokuratūra kaltino sukursčius A.Baratinską padaryti nusikaltimą ir veikus kartu su juo.

Teisėsaugos pareigūnų tvirtinimu, A.Baratinskas, žinodamas, jog įmonės būklė sunki, jai gresia bankrotas, ikiteisminio tyrimo metu nenustatytiems asmenims dar 2009 metais perleido jo žinioje buvusį didelės vertės „Transgapros“ turtą. Vėliau bendrovė bankrutavo.

A.Baratinskas kaltinamas padaręs 363 tūkst. litų (105 tūkst. eurų) turtinę žalą.

Abu teisiamieji savo kaltę neigė. Teisėja patikėjo jų žodžiais, o ne prokurorų pateiktais kaltinimais. Prokurorai pralaimėjo mūšį, bet ne karą – šį nuosprendį jie dar galės apskųsti

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.