Dainos Bosas dukrai vakciną suleidusi medikė – teisme

Istorija dėl abejonių, ar verslininkės Dainos Bosas dukrai teisėtai buvo suleista priešvėžinė vakcina, ketvirtadienį pradėta nagrinėti Klaipėdos apylinkės teisme.

Nukentėjusiąja pripažinta D.Bosas dukra į posėdį neatvyko, jai atstovavo motina.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Nukentėjusiąja pripažinta D.Bosas dukra į posėdį neatvyko, jai atstovavo motina.<br>A.Pilaitienės nuotr.
M.J.Malukienė pripažįsta, kad jos kabinetas veikė savavališkai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
M.J.Malukienė pripažįsta, kad jos kabinetas veikė savavališkai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Pilaitienė

2015-07-30 11:33, atnaujinta 2017-10-22 17:31

Administracinė byla iškelta dėl uostamiesčio gydytojos Margaritos Jadvygos Malukienės neteisėto vertimosi sveikatinimo veikla.

Gydytoją administracinėn atsakomybėn patraukė Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos.

Už neteisėtą vertimąsi sveikatinimo veikla nesilaikant įstatymų ir kitų teisės aktų nustatytos tvarkos numatyta bauda nuo 579 iki 1158 eurų.

Medikė pripažįsta kaltę ir nuoširdžiai gailisi.

Paaiškėjo, kad D.Bosas dukrai medikė suleido vakciną tuomet, kai jos kabinetas turėjo būti uždarytas Akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos sprendimu. Tačiau kabinetas dar kurį laiką veikė.

D.Bosas kreipėsi ne tik į prokuratūrą, bet ir į Sveikatos apsaugos ministeriją. Ji nori išsiaiškinti, ar gydytoja M.J.Malukienė turi visus jos darbui būtinus dokumentus, ar iš viso turėjo teisę profilaktiškai skiepyti nuo vėžio, kas iš tiesų buvo suleista jos dukteriai, kiek „Silgard“ vakcinų gydytoja pirko šiemet, ar šia vakcina skiepijo daugiau pacienčių.

Mat po dukrai atliktos procedūros gydytoja verslininkei įdavė „Silgard“ vakcinos dėžutę, ant kurios buvo užrašytas kitos pacientes vardas, pavardė ir skiepijimo data. Pasak D.Bosas, medikė teigė, kad kitų pacienčių vasario mėnesį nebuvo.

Imunoprofilaktikos tarnyba pietinėje Klaipėdos dalyje, kur du kartus priešvėžine vakcina buvo suleista D.Bosas penkiolikametei dukrai, buvo uždaryta tik balandžio pradžioje.

Skiepų centro veikla turėjo būti sustabdyta nuo kovo pradžios po Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos sprendimo.

Kovo 6 dieną buvo paskelbta, kad „dėl neplaninių asmens sveikatos priežiūros paslaugų kokybės kontrolių metu nustatytų grubių teisės aktų reikalavimų pažeidimų“ uždarosios akcinės bendrovės Imunoprofilaktikos tarnybos veikla sustabdoma iki gegužės 20 dienos.

D.Bosas dukrai vakcina nuo vėžio buvo suleista kovo 14 dieną.

Verslininkę ši žinia pribloškė ir dar labiau padidino ankstesnius įtarimus, kad jos dukrai buvo suleista vakcina, kurios galiojimo laikas pasibaigęs, arba ne „Silgard“ vakcina.

Pati M.J.Malukienė kalbėdama su „Lietuvos rytu“ apie veiklos sustabdymą, įžvelgė konkurentų bendrovės šešėlį ir bandymą su ja susidoroti.

M.J.Malukienė apgailestavo, kad turėjo uždaryti kabinetą – esą čia kreipdavosi daugybė norinčių pasiskiepyti žmonių. Klaipėdos medikė balandžio pradžioje buvo nusiteikusi karingai.

„Negali būti teikiamos paslaugos, bet ką daryti? Skambučiai nenutyla – priimkite, reikia pasiskiepyti, turime skubiai išvykti. Žmonės pyksta – lagaminai sukrauti, darbo sutartys su užsienio įmonėmis pasirašytos, bilietai nupirkti. Nusižengiau įstatymams, suleidau vienam vakciną. Nieko blogo nenutiko, žmogus neprarado darbo. O du vaikinai darbo neteko. Pas mus visos vakcinos saugios, registruotos, o dėl įstatymo pakeitimo žmonės neturi kentėti“, – „Lietuvos rytui“ yra aiškinusi M.J.Malukienė.

Uostamiesčio gydytojos epidemiologės veiklą aiškinasi ir prokurorai – vyksta ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu