Įrodymų lauks už grotų

Septyniolikametės švedės Lisos Holm nužudymu įtariamas 35 metų Nerijus Bilevičius, kol renkami įrodymai, lieka suimtas dar mažiausiai keturias savaites.

Sudarkytas 17 metų L.Holm kūnas rastas birželio 12-ąją ūkiniame pastate.
Sudarkytas 17 metų L.Holm kūnas rastas birželio 12-ąją ūkiniame pastate.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Jul 31, 2015, 10:24 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 2:36 PM

Šiovdės (Švedija) apygardos teismas patenkino prokurorų prašymą L.Holm nužudymu įtariamą lietuvį N.Bilevičių laikyti už grotų iki rugpjūčio 25 dienos.

Tokią nutartį teismas priėmė atsižvelgdamas į byloje surinktus įrodymus ir vyriausiosios prokurorės Annettos Olsson teiginius, kad į laisvę paleistas N.Bilevičius gali sunaikinti įrodymus ir trukdyti tyrimui.

Prokurorų teigimu, per keturias savaites tyrimas bus baigtas ir jau rugsėjį ketinama bylą perduoti teismui.

Ekspertizių dar nėra

„Kai kurie atsakymai jau gauti ir jie sustiprina įtarimą, kad L.Holm nužudė N.Bilevičius“, – Švedijos žurnalistams sakė vyriausioji prokurorė.

Nors N.Bilevičius kaltu neprisipažįsta, jį klampina DNR pėdsakai, kurių buvo rasta tiek ant L.Holm drabužių, tiek ant drabužių ir kitų daiktų, per kratą paimtų iš namų, kur iki birželio 12-osios gyveno N.Bilevičius su žmona Irina ir jo brolis Aivaras.

Prokuratūra vis dar laukia L.Holm skrodimo rezultatų, kurie atsakytų į iki šiol visiems nerimą keliantį klausimą – kada tiksliai ir kokiu būdu buvo nužudyta septyniolikametė.

Taip pat laukiama, ką parodys brolių Bilevičių automobilio ekspertizė.

Švedai įtaria, kad L.Holm buvo pagrobta, kurį laiką vežiojama automobiliu, kaip spėjama, išžaginta ir nužudyta. Jei jų įtarimai pagrįsti, automobilyje turi būti likę L.Holm kūno ir drabužių dalelių.

Pasak A.Olsson, šios ekspertizės turėtų būti baigtos per dvi savaites.

Prokurorams – kritika

N.Bilevičiaus advokatė Inger Ronnback teigia, kad prokuratūros pateikti nauji įkalčiai neįrodo jos kliento kaltės, o esą, atvirkščiai, jam yra palankūs.

Pasak advokatės, prokuratūra byloje nėra pateikusi raštiško ekspertų atsakymo, kad DNR rasta ant aukos ir įtariamo jos žudiko drabužių – esą ji teisme tai pasakė tik žodžiu, nepateikdama jokių įrodymų.

Advokatė Šiovdės apygardos teismo nutartį laikyti N.Bilevičių suimtą ketina skųsti aukštesnės instancijos teismui.

„Mano klientas labai išgyvena ir kartoja tą patį – jis yra nekaltas. Prašysiu, kad suėmimas būtų panaikintas arba jo laikas sutrumpintas iki dviejų savaičių“, – sakė N.Bilevičiaus advokatė.

Beje, N.Bilevičius į teismą atvežtas nebuvo. Jis galėjo pasisakyti tik nuotolinio vaizdo būdu per internetą.

Gali tapti liudytojais

L.Holm dingo birželio 7-osios vakarą. Jos smarkiai sudarkytas kūnas buvo rastas po penkių dienų, birželio 12-ąją.

Merginos nužudymu įtarti lietuviai broliai Bilevičiai, o N.Bilevičiaus žmonai Irinai Bilevičienei pareikšti įtarimai dėl nusikaltimo slėpimo.

Nors Aivaras Bilevičius ir I.Bilevičienė buvo išleisti iš areštinės ir jiems leista išvykti į Lietuvą, įtarimai jų atžvilgiu nepanaikinti, todėl rudenį jie privalės grįžti į Švediją ir stoti prieš teismą kaip kaltinamieji ar kaip liudytojai, jei prokuratūra vis dėlto pripažins, kad jie nedalyvavo L.Holm nužudyme ir nieko apie jį nežinojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.